Προσοχή στον καιρό, στα κοράκια, στην Ευρώπη...

Με ξενερώνουν αυτά τα ντέρμπι που κληρώθηκαν να γίνουν στις αρχές της σεζόν, όταν οι ομάδες ακόμα δεν έχουν δέσει, οι παίκτες δεν έχουν βρει την φόρμα τους και δεν μπορούν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Όπως και να 'χει, το Ατλέτικο Μ. - Μπαρτσελόνα είναι το παιχνίδι που μαγνητίζει τα βλέμματα στην 3η αγωνιστική της Primera. Συννεφιά, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ισπανίας, ενώ θα πρέπει  να λάβουμε υπόψη μας και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που θα έχουν μεσοβδόμαδα αρκετές ομάδες.


Για τον καιρό και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τα είπα, έμεινε μόνο η διαιτησία, που άρχισε από νωρίς τις ομορφιές της φέτος. Στην Primera, θύμα των κοράκων έπεσε η Χετάφε την προηγούμενη αγωνιστική, με ένα αστείο πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της και η Γρανάδα προηγήθηκε με 0-1. Τα όργια όμως έγιναν στο παιχνίδι της Segunda, ανάμεσα σε Γιαγκοστέρα και Αλαβές. Οι Βάσκοι έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες, σε χέρι του Χαβιέ Κάρπιο πάνω στην γραμμή της εστίας,  που είδε μόνο το κοράκι της αναμέτρησης. Άδικη αποβολή και πέναλτι λοιπόν, για τα οποία δικαίως διαμαρτυρήθηκε η Αλαβές και η πειθαρχική επιτροπή του πρωταθλήματος έσβησε την ποινή από τον παίκτη!
Τι να το κάνεις όμως, η ζημία έγινε και η Αλαβές (που έμεινε και με 9 στη συνέχεια του αγώνα), ηττήθηκε με 3-0 και νομίζω πως ούτε τα σπόρια από την διαιτησία θα πάρει στο σημερινό παιχνίδι με την Μιραντές. Σιγά μην ξεκαρφωθούν έτσι οι διαιτητές, το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο και ποιος ξέρει σε ποιο παιχνίδι θα ξεχρεώσουν την αδικία που της έκαναν.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, ξεκινώντας όπως πάντα από την Primera Division. Δείγμα αγωνιστικό έχουμε από τις 2 πρώτες αγωνιστικές που διεξήχθησαν, ούτε λόγος όμως για φόρμα, ειδικά μετά  και την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Στις 17:00 ανοίγει το μενού, με το Εσπανιόλ - Ρεάλ Μ. και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ψάχνει το πρώτο του γκολ μετά από 7 επίσημα παιχνίδια. Μπορεί να αποδειχτεί σκληρό καρύδι η Εσπανιόλ για την Βασίλισσα, που την Τρίτη υποδέχεται την Σαχτάρ για το Champion's League. Αξία στοιχηματική στο ματς δεν βλέπω, ούτε σε κάτι ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ ή 2-3 ΓΚΟΛ, γεγονότα πιθανά που δεν με καλύπτουν οι αποδόσεις τους όμως για να ασχοληθώ στα σοβαρά. Το γεγονός είναι πάντως πως η Ρεάλ ακόμα δεν έχει δείξει κάτι το εντυπωσιακό (το 5-0 επί της Μπέτις δεν το λαμβάνω σοβαρά υπόψη, αφού η Μπέτις είναι από τις χειρότερες ομάδες στο ξεκίνημα) και όποιος σκοπεύει να παίξει αυτό το 1,25 στο ΔΙΠΛΟ ας το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά.

Στα υπόλοιπα 3 βλέπω ζεστά σε όλα την ισοπαλία. Επιλογή με αγωνιστικά κριτήρια φυσικά, αλλά και ενστίκτου.  Στο Χιχόν - Βαλένθια για παράδειγμα,  οι γηπεδούχοι που έχουν ήδη 2 λευκές ισοπαλίες στο ενεργητικό τους, στηρίζονται πολύ στο νεανικό και καλά δεμένο σύνολο τους από πέρυσι. Δεν θα δει κανείς αντιποδόσφαιρο από την Χιχόν, έτσι πως τρέχει όμως και κλείνει γρήγορα τους χώρους, δυσκολεύει πολύ τον αντίπαλο. Απογοήτευσε η Βαλένθια με τη Λα Κορούνια την προηγούμενη αγωνιστική, έμεινε στο 1-1 μέσα στο Μεστάγια και τώρα που ακολουθεί και ευρωπαϊκό παιχνίδι, δεν ξέρω πόση ενέργεια θα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει. Να μην ξεχνάμε ότι είχε και πολλούς διεθνείς που είχαν ταξίδια μεσοβδόμαδα επίσης. Στο όριο θα κινηθεί αυτό το παιχνίδι και θα ρισκάρω με την ισοπαλία λοιπόν.

Ισοπαλία και στο ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Καμία από τις 2 δεν είναι 100% έτοιμη ακόμα και ούτε έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Αμφότερες έχουν ταξίδια μέσα στην εβδομάδα και μάλλον θα κρατήσουν ενέργεια. Ψιλιασμένος ο ΜΠΟΥΚ, προσφέρει το UNDER 2,5 σε απόδοση φαβορί. Αν το έδινε πάνω από 2,00 απόδοση αυτό θα πρότεινα, αφού βλέπω ματς σε χαμηλό τέμπο, το οποίο ενδέχεται να κριθεί (αν κριθεί) στο γκολ. Θα ρισκάρω με την ισοπαλία λοιπόν κι εδώ.

Στις 23:00 γίνεται το Μπέτις - Σοσιεδάδ και αν σκοπεύει κανείς να κάτσει μέσα το σαββατοβράδο για να δει μπαλίτσα, θα του πρότεινα να μην δει το συγκεκριμένο. Κακή η Μπέτις στα 2 πρώτα παιχνίδια, θέλει δουλειά ακόμα, άχρωμη και άγευστη η Σοσιεδάδ του Μόγιες, που παίζει ένα ποδόσφαιρο με πολύ χαμηλό ρίσκο και πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα (ειδικά στα εκτός έδρας). Ο Μελ είδε τις αδυναμίες της Μπέτις και γνωρίζει (τον κόβω για ξύπνιο προπονητή), πως αν βγει να παίξει γιούρια, οι επιθετικοί της Σοσιεδάδ δεν θα συγχωρήσουν. Από την άλλη ο Μόγιες, έχει αγωνιστικό αυτοκίνητο στην κατοχή του και πηγαίνει με πρώτη σε άδειο δρόμο. Δεν αφήνει την ομάδα και τους παίκτες να εκφράσουν αυτό που μπορούν στο χορτάρι. Ισορροπημένο παιχνίδι βλέπω, στην ισοπαλία θα ρισκάρω κι εδώ, ίσως και με γκολ (για κάνα 1-1 το κόβω).

Αυτά από την Primera και πάμε και στην Segunda.

Καλός ο ΑΣΟΣ της Οσασούνα στο ματς με την Λεγκανές που ακόμα ψάχνεται αγωνιστικά. Το Αλαβές - Μιραντές είναι τοπικό ντερμπάκι, πιο ποιοτική ομάδα η Αλαβές, αλλά όχι και για 1,70 η νίκη της. Η Μιραντές παρόλο που δεν έχει νίκη ακόμα στα 3 πρώτα παιχνίδια, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και μπορεί να την κάνει την κηδεία. Δεν βλέπω κάτι άλλο εδώ, ματς προς αποφυγή το συγκεκριμένο.

Λογικά θα κερδίσει η Βαγιαδολίδ την Αθλέτικ Μπιλμπάο Β', που παίζει με πάθος αλλά στερείται εμπειρίας και λογικό είναι. Το ζητούμενο είναι βέβαια, αν ποντάρεται ο ΑΣΟΣ στο 1,72. Θεωρώ πως όχι και προτιμότερο είναι το OVER 2,5 στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Καταρχήν η Βαγιαδολίδ ψάχνει για μια πειστική εμφάνιση (άρχισαν ήδη οι μουρμούρες εκεί) και κατά δεύτερο λόγο, η Μπιλμπάο Β', παρότι είναι ένα καλά δεμένο και σοβαρό σύνολο για Β' ομάδα, παίζει φιλόδοξα και δεν  κλείνεται πίσω. Αξίζει το ρίσκο στα πολλά γκολ εδώ, σε αποδόσεις άνω του 2,00.

Αμφίρροπο το Έλτσε - Ταραγόνα, με το σετ των αποδόσεων να αποδίδει δικαιοσύνη μεν (ελαφρύ φαβορί η Έλτσε), αλλά δίχως την παραμικρή αξία από την άλλη κάπου. Αν μου ζητούσε κάποιος να ποντάρω σε μια ισοπαλία σε ματς της Segunda σήμερα, αυτό το παιχνίδι θα διάλεγα, περισσότερο όμως από ένστικτο. Η Ταραγόνα δείχνει να έχει μια αξιόλογη ομάδα, η Έλτσε είναι πιο έμπειρη όμως και ας μην ξεχνάμε πως τις χώριζαν 2 κατηγορίες πέρυσι. Ας το αφήσουμε στην άκρη καλύτερα.

Γκολ βλέπω και στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ Σαραγόσα και Κόρδοβα. Η Σαραγόσα έχει το ίδιο αγωνιστικό προφίλ με πέρυσι σ' αυτά τα 3 πρώτα ματς της σεζόν που την είδα, γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά με αρκετές αδυναμίες στην άμυνα. Η Κόρδοβα μετά τη νίκη επί της Βαγιαδολίδ στην πρεμιέρα, έφαγε 2 σφαλιάρες στη σειρά από Λεγκανές και Κόρδοβα, δέχτηκε 6 τέρματα, ο προπονητής της Όλτρα δήλωσε όμως πως πάει για τη νίκη σήμερα στο Ρομαρέδα. Θα κατεβάσει καμικάζι, δεν γνωρίζω, αν κρατήσει το λόγο του όμως, δύσκολα δεν θα δούμε γκολ εδώ. Στο 1,85 το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στον ΟΠΑΠ (3/3 η Σαραγόσα, 2/3 η Κόρδοβα), στο 2,02 το OVER 2,5, έχουν αμφότερα πολύ καλές πιθανότητες.

Οι σημερινές μου προτάσεις:

Χιχόν - Βαλένθια Χ 3,15
Ατλέτικο Μ. - Μπαρτσελόνα Χ 3,15
Μπέτις - Σοσιεδάδ Χ 3,10
Οσασούνα - Λεγκάνες ΑΣΟΣ 2,05
Βαγιαδολίδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο Β' OVER 2,5 2,02
Σαραγόσα - Κόρδοβα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,85

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2