Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι...

Είναι χρέος κάθε στοιχηματζή και πόσο μάλλον περισσότερο κάθε tipster που δίνει προγνωστικά, το διάβασμα και το ψάξιμο των αγώνων. Παραδοσιακά η μελέτη των αγώνων για τους περισσότερους παίκτες, περιλαμβάνει την ανάγνωση ή πολλών εφημερίδων ή πολλών μεγάλων site στο διαδίκτυο. Όσοι παίζουν συχνά και για αρκετά χρόνια, σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο, να σπάει ένα σημείο που προτείνει και ποντάρει παράλληλα όλος ο ντουνιάς.



Συμβαίνει κάτι μαγικό, στήνεται ο αγώνας επειδή πήρε πολύ ποντάρισμα και θα μπουν μέσα οι ΜΠΟΥΚ με τις κάλτσες κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα! ο άγραφος νόμος του στοιχήματος λέει πως δεν υπάρχουν άχαστα σημεία. Ακόμα κι εκεί που όλα τα δεδομένα συνηγορούν προς την μία πλευρά, μπορεί να κάτσει η στραβή. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει από την άλλη, πως πολλά σημεία που προτείνουν ομόφωνα όλοι οι διαβασμένοι tipsters, ότι δεν βγαίνουν!
Το ρεζουμέ στην όλη ιστορία είναι το πως διαβάζεται ένα παιχνίδι. Οι περισσότεροι που διαβάζω εγώ τα τελευταία χρόνια (όσον αφορά πρωταθλήματα που δεν παρακολουθώ, καθώς μια ζωή την έχουμε και δεν προλαβαίνω να τα δω όλα), στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό σε αγωνιστικά κριτήρια. τουτέστιν στην φόρμα των ομάδων. Συνυπολογίζουν κάποιες σημαντικές απουσίες και την απόδοση των ομάδων στα προηγούμενα παιχνίδια. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, καλά και θεμιτά όλα τα παραπάνω, ορθώς λαμβάνονται υπόψη.
Άλλα στοιχεία επίσης, είναι η παράδοση σε ένα ζευγάρι ομάδων, μια ισχυρή αντιπαλότητα αν υπάρχει, ίσως και μερικές εξωαγωνιστικές πληροφορίες.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να διαβαστούν και να παρακολουθηθούν από όποιον ενδιαφέρεται, το μόνο ίσως που δεν μπορεί να αναλυθεί, είναι η ψυχολογία. Η ατομική ψυχολογία κάθε παίκτη, αλλά και της ομάδας συνολικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στα αποδυτήρια κάθε ομάδας, να γνωρίζουμε τι πικάρισμα κάνει ο κόουτς στους παίκτες, πως ξύπνησε ο μεγάλος σταρ της ομάδας, αν του έκατσαν τα γιουβαρλάκια που έφαγε στο ξενοδοχείο βαριά στο στομάχι ή αν τον παράτησε η γκόμενα.
Για την ψυχολογία, στην οποία οφείλεται το 50% των αποτελεσμάτων στον αθλητισμό, μπορούμε μόνο υποθέσεις να κάνουμε. Διαβάζουμε συνήθως να λένε, δεν έχει ψυχολογία η τάδε ομάδα ή πως η ψυχολογία των παικτών είναι στα ύψη από το προηγούμενο αποτέλεσμα και ποντάρουμε πάνω σ' αυτό το σκεπτικό και έρχονται όλα ανάποδα.
Έχω δει ομάδες να σέρνονται σε 3 ματς σερί και στο 4ο να πετάνε, όχι επειδή πήραν κάποιο μαγικό φίλτρο οι παίκτες, αλλά μάλλον περισσότερο επειδή κάποιος τους πίκαρε. Συμβαίνει, άνθρωποι αγωνίζονται, έχουν εγωισμό και πολλές φορές αυτός βγαίνει στο χορτάρι. Υπάρχει επίσης επανάπαυση, εγρήγορση και απογοήτευση, δεν ποντάρουμε σε ρομπότ.
Γι' αυτό τσεκάρετε το σημείο στο οποίο έχει πέσει με τα μούτρα όλος ο κόσμος. Σκεφτείτε πως και οι παίκτες ξημεροβραδιάζονται στο ίντερνετ όπως κι εσείς, διαβάζουν και ενημερώνονται για τις αποδόσεις και πεισμώνουν, πολλοί δεν θέλουν να πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή.
Δεν είμαι της λογικής να αποφεύγω ένα εμπορικό σημείο, αποδεικνύεται όμως με τον καιρό, πως στα ΜΗ εμπορικά κρύβεται τις περισσότερες φορές η αξία.
Να σκέφτεστε πονηρά, όχι όμως με καχυποψία, ούτε είναι στημένα όλα, ούτε ότι παίρνει μεγάλο ποντάρισμα σπάει. Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα παίζουν όμως τον ρόλο τους στην έκβαση ενός αγώνα, συν τον μεγαλύτερο παράγοντα απ' όλους που είναι η ΤΥΧΗ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2