Η χρονιά της Βασίλισσας

Μετά από 2 χρόνια ξηρασίας, φαίνεται πως φέτος είναι η σειρά της Ρεάλ να πανηγυρίσει τον τίτλο στην Primera. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για τέτοιου είδους προβλέψεις, μπορώ να αιτιολογήσω όμως αυτή μου την άποψη.


Από τις διεκδικήτριες του τίτλου, φαίνεται πως έχει το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ. Είναι πολύ σοβαρή αμυντικά (έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή) και σταθερά καλή στην επίθεση, όπως την ξέρουμε όλα τα χρόνια. Απέδειξε  μεσοβδόμαδα μέσα στο Παρίσι, πως  παρά τις σημαντικές της ελλείψεις, ότι ήταν μια ταχύτητα επάνω από την Παρί, παρά το τελικό 0-0. Η Μπαρτσελόνα φέτος είναι ασταθέστατη αμυντικά, έχει χάσει την φρεσκάδα της ιδιαίτερα στο κέντρο, αλλά ίσως την ξαναβρεί όταν θα αρχίσει να αγωνίζεται ο Τουράν, ο οποίος όμως θα αργήσει και δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί (και ο Σουάρες άργησε να προσαρμοστεί πέρυσι). Η Ατλέτικο και η Σεβίλλη έκαναν μεγάλο λίφτινγκ στο ρόστερ και ακόμα ψάχνουν χημεία, ενώ η Βαλένθια που έμοιαζε σαν μια σοβαρή διεκδικήτρια, μάλλον βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιου είδους στόχους προς το παρόν. Για την Θέλτα θα είναι επιτυχία αν βγει στην Ευρώπη, αφού δε νομίζω ότι μπορεί κάτι περισσότερο. Απλά είχε ένα καλό ξεκίνημα και στηρίζεται σε 2-3 παίκτες, κυρίως στην επίθεση, που κάνουν την διαφορά. Αν της είχε πάρει το Νολίτο η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι (μπορεί να το πράξει και τον Ιανουάριο), θα βλέπαμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Θα αρχίσει να ξεφουσκώνει σταδιακά, αφού ούτε το ειδικό βάρος της φανέλας έχει για να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά ούτε και το βάθος στο ρόστερ.

Μ' αυτά και μ' αυτά, το ΔΙΠΛΟ της Ρεάλ σήμερα θα είναι στις επιλογές μου και δεν χρειάζεται να το αναλύσω παραπάνω.
Δεύτερο σημείο που θα κρατήσω από την Primera, είναι ο ΑΣΟΣ της Σεβίλλης από το ημίχρονο. Κάπου θα ξεσπάσει η ομάδα του Ουνάει Έμερι δεν μπορεί! Ήταν μακράν καλύτερη της Εϊμπάρ την προηγούμενη αγωνιστική και έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας. Ήταν καλύτερη (ή τουλάχιστον την έπαιξε στα  ίσια το λιγότερο) της Μάντσεστερ Σίτυ μεσοβδόμαδα για  το CHL και ηττήθηκε στις καθυστερήσεις  με 2-1. Μόνιμος βραχνάς η άμυνα της φέτος, αφού από εκεί γίνεται η ζημιά. Περιμένω να μπει φουριόζα σήμερα και γι' αυτό ρισκάρω να κερδίζει από το 1ο ημίχρονο. Ασφαλώς θεωρώ δεδομένο τον ΑΣΟ που πληρώνει όμως μόλις 1,40. 1 ισοπαλία και 1 γκολ έχει πετύχει μόλις η Χετάφε στις 4 εξόδους της και δε νομίζω ότι μπορεί να καταφέρει κάτι καλύτερο απόψε, από μια μικρή σε έκταση ήττα τουλάχιστον.

Εξαιρετικά αμφίρροπα τα άλλα 2 ματς της ημέρας στην Primera, εντελώς αψυχολόγητη η Γρανάδα του Σαντοβάλ, ασταθής αγωνιστικά ακόμα η Μπέτις του Μελ. Στο Μάλαγα - Λα Κορούνια συγκρούονται 2 ομάδες με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία πάνω κάτω και δεν αποκλείω μια ισοπαλία, δεν καίγομαι όμως για να ποντάρω σε κάτι τέτοιο σήμερα.

Πάμε στη Segunda, από εκεί όπου σκέφτηκα 3 ΑΣΟΥΣ. Της Μπιλμπάο Β', της Αλαβές και της Έλτσε. Η Μπιλμπάο Β' παίζει καλά αλλά δεν είναι αποτελεσματική και αντιμετωπίζει την Ουέσκα που είναι αήττητη εκτός έδρας και έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ (οπότε απορρίπτεται). Συμπαθώ πολύ την Αλαβές, για το ποδόσφαιρο που παίζει κυρίως και είχα σκοπό να την στηρίξω εντός έδρας στο ματς με την Κόρδοβα, η οποία όμως τρέχει σερί 5-1-0 στα 6 τελευταία της και δίκαι θεωρείται ένα εκ των φαβορί για την άνοδο. Τελικά κατέληξα στην Έλτσε που μετά από 2 συνεχόμενες ηχηρές σφαλιάρες βρήκε τα άντερα την προηγούμενη αγωνιστική και έβγαλε ΔΙΠΛΟ στην Αλμερία. Καλή ομάδα η Λεγκανές, αλλά εκτός έδρας είναι πολύ ανάλατη μέχρι στιγμής, περιορίζεται σε πολύ παθητικό ρόλο και ακόμα δεν έχει κάνει κάποια νίκη (0-2-2). Ρίσκο με τον ΑΣΟ της Ελτσε λοιπόν, ο οποίος ανέβηκε λίγο από το πρωί (παίζεται στο 2,25 στον ΟΠΑΠ), χωρίς να αποκλείω να βγουν και οι 2 άλλοι τελικά!

Κλείνω με μια απλή αναφορά στα άλλα 2 παιχνίδια, που οι τιμές στους ΑΣΟΥΣ είναι απλά απαράδεκτες. Αναφέρομαι στα Αλκορκόν - Γιαγκοστέρα και Χιρόνα - Σαραγόσα. Ούτε η Αλκορκόν είναι η Μπαρτσελόνα της κατηγορίας για να προσφέρεται τόσο χαμηλά, ούτε η Χιρόνα είναι τόσο καλύτερη της Σαραγόσα (ακόμα και στα χαρτιά) και το ματς είναι ντερμπάκι που μπορεί να πάει παντού.

Λίγα πράγματα για σήμερα λοιπόν και έβαλα την φωτό με την λαϊκή αγορά, γιατί αυτή με καθυστέρησε από το καθήκον μου να γράψω (ευτυχώς που το προποτζίδικο είναι εκεί κοντά).

Η πρόταση της ημέρας: ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3

ΚΩΔ 2329 Θέλτα - Ρεάλ Μ. ΔΙΠΛΟ 1,75
ΚΩΔ 2436 Έλτσε - Λεγκανές ΑΣΟΣ 2,25
ΚΩΔ 2502 Σεβίλλη - Χετάφε 1 ημ/1 τελ 1,98

Ποντάρισμα: 5 ευρώ

Αρχική κάβα: 1000 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο: 960,67 ευρώ
Νέο υπόλοιπο: 955,67 ευρώ

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που έγραφα το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2