Τα ντέρμπι και νεκρούς ανασταίνουν

Το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει φέρει την Βαλένθια σε θέση αουτσάιντερ στο ντέρμπι με την Ατλέτικο, η οποία πάντως δεν βγάζει και μάτια με την απόδοση της από την αρχή της χρονιάς.


Το μεσημεράκι στη 13:00 ανοίγει το πρόγραμμα, με ένα αρκετά αμφίρροπο αγώνα μεταξύ Λεβάντε και Σοσιεδάδ. Με 6 βαθμούς και οι 2, ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση, αν και η Σοσιεδάδ διαθέτει πολύ καλύτερο υλικό. Ο Μόγιες έχω γράψει επανειλημμένως ότι κρατάει την ομάδα αδικαιολόγητα πολύ πίσω, έχοντας εμμονή με τις αμυντικές του τακτικές και αν συνεχίσει έτσι δεν τον βλέπω να ολοκληρώνει την χρονιά στον πάγκο. Σκληρό καρύδι η Λεβάντε εντός έδρας, αλλά κάθε χρόνο και χειρότερη. Κλειστό ματς περιμένω, ο φόβος της ήττας λογικά θα κάνει επιφυλακτικές τις 2 ομάδες που ούτως ή άλλως αυτή είναι και η αγωνιστική τους συμπεριφορά. Το UNDER 2,5 πληρώνει κάτι ψίχουλα πάραυτα, όπως και η ισοπαλία στο ημίχρονο που είχα σαν δεύτερη επιλογή και πάμε παρακάτω.

Στην Λας Πάλμας είχαμε αλλαγή προπονητή, ανέλαβε ο Κίκε Σετιέν που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο τιμόνι της Λούγκο στην Segunda. Από 2 συνεχόμενες ήττες έρχεται η Βιγιαρεάλ, που είχε ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα. Η Λούγκο του Σετιέν ήταν ομάδα του μισό μηδέν και κάτι ανάλογο αναμένεται να δούμε από την Λας Πάλμας. Με αρκετά συντηρητική τακτική κατεβαίνει η Βιγιαρεάλ στα εκτός έδρας, ρισκάρει λίγο και προτιμά να αφήσει τον γηπεδούχο να ανοιχτεί και να τον σκοτώσει στην κόντρα. Θα μπορούσε να είναι αυτή που θα πιέσει και θα κάνει παιχνίδι, ειδικά με ομάδες όπως η Λας Πάλμας, αλλά ο Μαρθελίνο προτιμά να κρατά την ομάδα του πίσω. Τα λίγα γκολ έχουν κι εδώ τον πρώτο λόγο, με το UNDER 2,5 να πληρώνει 1,55 όμως, λίγο καλύτερο το ΝΟ-ΓΚΟΛ στο  1,70, στη λογική πως όποιος το βάλει θα κερδίσει (3/4 0-1 ΓΚΟΛ ήταν τα πιο πρόσφατα της Βιγιαρεάλ).

Στο Μπαρτσελόνα - Εϊμπάρ το στοίχημα που μπορεί να κυνηγήσει κάποιος είναι, αν θα καταφέρει να σκοράρει η Εϊμπάρ. Μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές, η Μπαρτσελόνα έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα υπόλοιπα ματς και οι Βάσκοι που θα πάνε να παίξουν το ποντίκι με την γάτα στο Καμπ Νου, έχουν ελπίδες να βάλουν ένα γκολάκι. Στο 1,90 η συγκεκριμένη επιλογή αλλά προσωπικά δεν ψήνομαι...

Στο ντέρμπι της ημέρας τώρα, η Ατλέτικο Μ. προσφέρεται σαν δυνατό φαβορί απέναντι στη Βαλένθια. 4 βαθμούς χωρίζει τις 2 ομάδες και φαινομενικά η Ατλέτικο είναι αυτή που έχει ξεκινήσει καλύτερα τη σεζόν, αν και ούτε αυτή εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Για να ποντάρει κάποιος έναν τέτοιον ΑΣΟ σε παιχνίδι ειδικών συνθηκών, θα πρέπει τουλάχιστον να βλέπει μια μεγάλη αγωνιστική ανωτερότητα στην μία από τις 2 ομάδες, κάτι το οποίο δεν ισχύει αυτή τη στιγμή. Η Ατλέτικο δεν κέρδισε κανένα ντέρμπι φέτος (έχασε 0-3 από την Μπαρτσελόνα, ήρθε 1-1 με την Ρεάλ και ηττήθηκε με 1-0 από την Βιγιαρεάλ). Υπάρχει ποιότητα στη Βαλένθια και τα ντέρμπι όπως το σημερινό δίνουν πάντα εξτρά κίνητρο στους παίκτες. Μπορεί να προβληματίσει την Ατλέτικο και να δούμε ματσάρα, γι' αυτό θα ρισκάρω με το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ που προσφέρεται στο 1,92 στον ΟΠΑΠ.

*Η πρόταση της ημέρας στο άρθρο για την Segunda.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2