Clasico στο τετράγωνο

Το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ανά την υφήλιο σήμερα Σάββατο, οι μυημένοι στο ισπανικό ποδόσφαιρο όμως, θα παρακολουθήσουν σίγουρα και το Derbi  Galego μεταξύ Λα Κορούνια και Θέλτα.


Εξαιρετική η σημερινή βραδιά σχετικά με το αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού υπάρχει και το ελληνικό Clasico συν τοις άλλοις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Φαντάζομαι θα υπάρξει αρκετή γκρίνια σε πολλά μαγαζιά, σχετικά με το ποιο ματς θα δείχνει στην μεγάλη οθόνη, αφού συμπίτουν οι ώρες του ισπανικού Clasico με το ελληνικό. Εδώ στην Θεσσαλονίκη φαντάζομαι μόνο ματς του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να επισκιάσει πλέον το Clasico μεταξύ Ρεάλ και Μπάρτα και το ενδιαφέρον του κόσμου θα επικεντρωθεί εκεί.

Στο στοίχημα βέβαια, που είναι και το αντικείμενο που μας απασχολεί αγαπητά μου τζογαδόμουτρα, μένει να δούμε τι πουλιά θα πιάσουμε.

Στην Primera το πρόγραμμα του Σαββάτου είναι εξαιρετικά αμφίρροπο, γεγονός αρκετά σπάνιο πρέπει να πω. Εκτός από τον ΑΣΟ της Βαλένθια που τιμάται στο 1,40, ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο άλλο πολύ ισχυρό φαβορί.
Έχει ματσάρες σήμερα το μενού και η πρώτη ξεκινάει στις 17:00 με το Σοσιεδάδ - Σεβίλλη. Σουτάρανε τον Μόγιες από τον πάγκο της Σοσιεδάδ, μια επιλογή που δεν βγήκε στη διοίκηση των Βάσκων, η οποία είχε υπομονή γαϊδάρου με τον Σκωτσέζο. Δύσκολα θα θυμάται κανείς το πέρασμα του Μόγιες από την Σοσιεδάδ, που επί των ημερών του δεν έδειξε απολύτως τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Η Σεβίλλη ήταν αρκετά ανεβασμένη πριν την διακοπή, που ενδεχομένως να μην της έκανε καλό, αφού θα ήθελε να χτίσει ένα μομέντουμ. Για να μην πολυλογώ, η Σοσιεδάδ που δεν έχει ακόμα νίκη εντός έδρας και άλλαξε προπονητή, υποδέχεται μια Σεβίλλη η οποία δεν έχει ακόμα νίκη εκτός έδρας, αλλά μετράει μόνο 1 ήττα στα 6 τελευταία της για το πρωτάθλημα. Αναμένεται μάχη μέχρις εσχάτων και με οδηγό το περυσινό 4-3 στο ίδιο γήπεδο, αξίζει το ποντάρισμα στο OVER 2,5. Η άμυνα της Σεβίλλης μπάζει από παντου άλλωστε, ενώ αυτή της Σοσιεδάδ, παρά τις εμμονές του Μόγιες, δεν έμαθε ποτέ να παίζει σωστά.

Στο Clasico τώρα, όπως συνηθίζω κάθε χρόνο, δεν θα γράψω πολλά πράγματα. Θα τα πουν άλλοι, ειδικοί και μη, θα γίνουν αναλύσεις επί αναλύσεων και η κουτσή Μαρία έχει άποψη εδώ που τα λέμε. Θα γράψω απλά την εκτίμηση μου, που λέει, πως θα κερδίσει η ομάδα με την καλύτερη άμυνα και αυτή είναι η Ρεάλ. Η Μπαρτσελόνα εκτός έδρας έχει βάλει λιγότερα γκολ από Βαλένθια, Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης και απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και τον Μέσσι ανέτοιμο, μάλλον θα ηττηθεί. Θεωρώ κακή παράνθεση την ήττα της Βασίλισσας από τη Σεβίλη, σε ένα γήπεδο που γονάτισε και η Μπαρτσελόνα άλλωστε. Ψηφίζω Ρεάλ λοιπόν και πάω με τον ΑΣΟ!

Στις 21:30 το Εσπανιόλ - Μάλαγα με τις 2 ομάδες να είναι εξαιρετικά ντεφορμέ και να μην ξέρεις από που να πιαστείς. Ας το αφήσουμε στην ησυχία του καλύτερα.

Το μοναδικό γκραν φαβορί της ημέρας, η Βαλένθια όπως έγραψα και στην εισαγωγή, υποδέχεται την Λας Πάλμας του Κίκε Σετιέν πλέον, ο οποίος έκανε νικηφόρο ντεμπούτο την προηγούμενη αγωνιστική στον πάγκο των νησιωτών και τώρα θα πάει να στήσει το λεοφωρειάκι του μέσα στο Μεστάγια. 12 γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια έχει πετύχει η Βαλένθια που μάλλον ξεμπούκωσε επιθετικά, αναμένεται να τα βρει μπαστούνια όμως απόψε σε μια ομάδα με τεχνικό που είναι μαιτρ της αμυντικής τακτικής. Σε απόδοση αουτσάιντερ το UNDER 2,5, αξίζει να παιχτεί όμως μόνο στο διαδίκτυο που προσφέρεται από 2,00 και πάνω. Στον ΟΠΑΠ θα παίξω το ΝΟ-ΓΚΟΛ που πληρώνει 1,75, καθώς η Βαλένθια έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ στο Μεστάγια και περιμένω την Λας Πάλμας, που δεν πετάει και φωτιές επιθετικά, να παραταχθεί με εξαιρετικά αμυντικά πλάνα.

Ολοκληρώνω το άρθρο μου, με το μεγάλο ντέρμπι μίσους της Γαλικίας, μεταξύ Λα Κορούνια και Θέλτα. Σε καλή κατάσταση και οι 2 ομάδες φέτος, μετά από αρκετά χρόνια δεν είναι απλά κομπάρσοι στο πρωτάθλημα και αναμένεται να δούμε καλό ματς. Αυτή που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η Θέλτα, η οποία είναι και η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, με ρεκόρ 4-1-0. Βέβαια, προέρχεται από την ηχηρή σφαλιάρα της ήττας με 1-5 από την Βαλένθια εντός έδρας, την στιγμή όμως που η Ντέπορ αγνοεί τη νίκη στα 5 τελευταία της (1-4-0). Επιλογή το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ εδώ, με την Θέλτα  να το έχει φέρει σε 9 από τα 11 φετινά της παιχνίδια και την Λα Κορούνια σε 8 από τα 11.

*Οι τελικές μου επιλογές στο άρθρο για την Segunda Division.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2