Εκεί που οι νόμοι τηρούνται

Αποκλείστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης από τη συνέχεια του Copa del Rey, επειδή αγωνίστηκε ο Τσέρισεφ που ήταν τιμωρημένος από πέρυσι. Τιμωρήθηκε το θηρίο από την ισπανική ομοσπονδία, η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου για πολλούς, η πλουσιότερη, η πιο λαμπερή. Δικαιώθηκε η μικρή Κάντιθ που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της χώρας. Κάπου οι νόμοι τηρούνται, έστω κι αν δεν λειτουργούν όλα τέλεια.



Στην Ελλάδα βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για ανάλογη αντιμετώπιση των "ισχυρών". Γι' αυτούς ισχύουν άλλοι νόμοι, που τους γράφουν οι ίδιοι κατά περίπτωση ή δεν ισχύουν και καθόλου πολλές φορές. Εδώ ακόμα περιμένουμε μια μαγική δύναμη να έρθει να μας σώσει. Δεν θα πειράξουν τα σπίτια σου λέει ο άλλος, απλά μας φοβερίζουν, καμία απάντηση όμως για το πως θα φέρουμε ίσα βάρκα ίσα πανιά τον ισολογισμό του κράτους. 1 παράγουμε 10 τρώμε, όχι τώρα, αλλά τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά κατά τ' άλλα η ζωή είναι ωραία να ούμε. Η Ολυμπιακάρα θα προκριθεί στο Champion's League, θα μας ψεκάσουν χαϊβανίτιδα με κάνα reality στην τιβί και έτσι θα περάσει κι αυτός ο χειμώνας.

Μετά από αυτό το μικρό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο ας μιλήσουμε για μπαλίτσα. Μεσοβδόμαδα δεν έγραψα κάτι για το κύπελλο, αφού τα προηγούμενα χρόνια που ασχολήθηκα είδα κι απόειδα. Από τους χειρότερους θεσμούς πανευρωπαϊκά το Copa del Rey, αγγαρεία κάνουν το 99% των ομάδων και στοιχηματικά είναι καρμανιόλα για τους παίκτες. Είναι και διπλοί οι αγώνες και οι "μεγάλες" ομάδες έχουν περιθώρια σφάλματος. Στον πρώτο γύρο για παράδειγμα έφερε ισοπαλία η Μπαρτσελόνα με την Βιγιανοβένσε που αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία και στη ρεβάνς την καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Ηττήθηκαν Βιγιαρεάλ, Εϊμπάρ, Μάλαγα, όλες από ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Θα μου πείτε, γιατί δεν παίζω εκπλήξεις τότε; Άμα ήξερα που θα σκάσουν οι μπόμπες θα σας απαντούσα. Πιο εύκολα πιάνεις 6αρι στο τζόκερ παρά το που θα γίνει η έκπληξη στο κύπελλο ισπανίας.

Πάμε στα φρέσκα όμως, για το οποία θέλω να πιστεύω ότι μπαίνετε και διαβάζετε. Καταρχήν το πρόγραμμα του Σαββάτου, είναι από μέτριο έως κακό, έτσι για να σας βάλω στο κλίμα.

Στην Primera διεξάγονται 5 αγώνες, αλλά αν αφαιρέσουμε αυτόν της Ρεάλ με την Χετάφε (που ουσιαστικά δεν έχει κάποιο στοιχηματικό ενδιαφέρον), μας μένουν 4.

Τραγικές οι αποδόσεις στη νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της Βαλένθια, της οποίας τα ηνία ανέλαβε ο Γκάρι Νέβιλ! Χωρίς επαγγελματική εμπειρία σε πάγκο ομάδας και χωρίς ιδέα ουσιαστικά από το ισπανικό ποδόσφαιρο, αφού μια ζωή την έζησε στο νησί, Περίεργη απόφαση οπωσδήποτε και μένει να δούμε αν οι νυχτερίδες δικαιωθούν για την επιλογή τους. Άγνωστο τι πρόσωπο θα παρουσιάσουν με το νέο τεχνικό στον πάγκο οι γηπεδούχοι, που σίγουρα θα πάρουν μια ψυχολογική ώθηση, αν και δύσκολα αρκεί αυτό και μόνο για να προβληματίσουν την Μπαρτσελόνα. Το Μεστάγια είναι κατ' επέκταση πάντως ένα γήπεδο που η Μπαρτσελόνα μπορεί να αφήσει βαθμούς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης που δεν δέχτηκε γκολ στα 3 τελευταία για το πρωτάθλημα και έχει μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, φιλοξενείται από τη Γρανάδα στο λος Καρμένες. 5 ισοπαλίες στα 7 τελευταία τους έχουν οι γηπεδούχοι, που θα πρέπει να παρουσιαστούν αρκετά συμπαγείς σύμφωνα με τον προπονητή τους Σαντοβάλ, για να έχουν τύχη απέναντι στην Ατλέτικο. Στο χαμηλό 1,50 το ΔΙΠΛΟ της Ατλέτικο, που δεν εντυπωσιάζει αλλά ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, στο 2,80 αν συνδυαστεί με το UNDER 2,5.

Η πολύπαθη φέτος Σεβίλλη, φιλοξενείται από την ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής Λα Κορούνια στο Ριαθόρ. Φιλικότατες οι σχέσεις μεταξύ των 2 ομάδων, αν αυτό λέει κάτι σε μερικούς. Σοβαρή η Ντέπορ στο αμυντικό κομμάτι, τρέχει αήττητο σερί 4 αγώνων, τη στιγμή που η Σεβίλλη κάνει την μία γκάφα μετά την άλλη και δεν έχει ακόμα νίκη εκτός έδρας. Αξίζει το ποντάρισμα στους γηπεδούχους, αφού έχουμε πιάσει Δεκέμβρη και η Σεβίλλη δεν δείχνει να συνέρχεται αγωνιστικά.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Μπέτις που ηττήθηκε στα 4 τελευταία εντός έδρας, υποδέχεται την Θέλτα των 10 OVER 2,5 σε 13 παιχνίδια. Αν όχι όλα, τα περισσότερα παιχνίδια της Θέλτα φέτος, είναι εντυπωσιακά σε φάσεις, σε εξέλιξη και σε θέαμα. Βέβαια οι ΜΠΟΥΚ δεν είναι κορόιδα, γι' αυτό το OVER 2,5 και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορεί η Μπέτις να μην εμπνέει τόσο πολύ στην επίθεση, στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν όμως υποχρεώνεται να παίζει επιθετικά. Στον ΟΠΑΠ που παίζω εγώ δεν βλέπω κάποια συμφέρουσα αγορά, θεωρώ όμως πως έχει καλές πιθανότητες το συνδυαστικό ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 που παίζεται στο διαδίκτυο.

Στη Segunda τώρα, που το πρόγραμμα είναι φτωχό για το Σάββατο. Κάθε αγωνιστική θα βλέπουμε και έναν ΑΣΟ σε περίεργη απόδοση φαίνεται και σήμερα είναι αυτός της Αλκορκόν που υποδέχεται την Λούγκο. Δεν αμφισβητείται το προβάδισμα νίκης των γηπεδούχων, αλλά πως δικαιολογείται αυτό το 1,63 στον ΑΣΟ, όταν η διαφορά των 2 ομάδων είναι στον πόντο και η Λούγκο είναι αήττητη στα 5 τελευταία; Ούτε η αγωνιστική διαφορά των 2 ομάδων είναι τόσο μεγάλη για να δικαιολογεί τέτοια απόδοση. Τα ματς της Λούγκο σπάνια ανοίγουν, εκτός έδρας όμως φέρνει κατά καιρούς κάτι "κουλά" αποτελέσματα. Φουλ επίθεση παίζει η Αλκορκόν, ειδικά στα εντός έδρας και αν της πάει λίγο το ματς, μπορεί να βγάλει το OVER 2,5 κι από μόνη της (μετράει 5/7 στα πιο πρόσφατα). Θα ρισκάρω με το OVER 2,5 εδώ σε απόδοση 2,10.

Την 4η συνεχόμενη νίκη της αναζητεί η Αλαβές στο Θορίγια με αντίπαλο την Βαγιαδολίδ που συνεχίζει να απογοητεύει. Σφιχτό παιχνίδι περιμένω εδώ, δύσκολα θα βγάλει νικητή, αξίζει το ρίσκο στην ισοπαλία. 

Στο όριο περιμένω και το Έλτσε - Τενερίφη, με τις 2 ομάδες να τρέχουν αντίθετα σερί. Οι γηπεδούχοι είναι 3 ματς χωρίς νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι 4 χωρίς ήττα. Προβλημάτισε έντονα η Έλτσε την προηγούμενη αγωνιστική, όταν ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Αλμπαθέτε, την στιγμή που οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν για το μεγαλύτερο μέρος του 2ου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο. Το πρόσωπο της Τενερίφη είναι εμφανώς βελτιωμένο τον τελευταίο μήνα και μπορεί τουλάχιστον να μην ηττηθεί στο Μαρτίνεθ Βαλέρο. Προς το Χ2 κλίνω, αλλά δεν με συγκινεί κάποια απόδοση για να ποντάρω.

Κλείνω με το Ταραγόνα - Αλμερία, με τους φιλοξενούμενους να γυρεύουν εξιλέωση, αφού έχουν να γνωρίσουν την χαρά της νίκης εδώ και 12 αγωνιστικές! Στο προηγούμενο τους παιχνίδι μάλιστα, ισοφαρίστηκαν στο 95' από τη Νουμάνθια, συμπληρώνοντας έτσι και 5 συνεχόμενες ισοπαλίες! Από τις πιο σοβαρές ομάδες της κατηγορίας η Ταραγόνα, αν και νεοφώτιστη, βρίσκεται μέσα στην 1η τετράδα της βαθμολογίας και διεκδικεί θεωρητικά την άνοδο. Την στήριξη των οπαδών ζήτησε η διοίκηση της ομάδας για το σημερινό παιχνίδι, προκειμένου να διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ. ΑΣΟ βλέπω, αλλά επειδή μιλάμε για την Segunda, το 1,82 δεν με καλύπτει. Από 2,00 και πάνω θα ήμουν πολύ πιο ζεστός. Άλλωστε κι αυτή η ατυχία της Αλμερία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα, κάπου θα σπάσει το ρόδι!

Η πρόταση: ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3

Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης ΔΙΠΛΟ & UNDER 2,5 2,80
Λα Κορούνια - Σεβίλλη ΑΣΟΣ 2,75
Αλκορκόν - Λούγκο OVER 2,5 2,10

Ποντάρισμα: 5 ευρώ (4 στήλες επί 1,25 την κάθε στήλη)

Αρχική Κάβα: 1000 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο: 995,83 ευρώ
Νέο υπόλοιπο: 990,83 ευρώ

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που έγραφα το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2