Το ισπανικό ΠΑΟΚ - Άρης

Με αυτόν τον τίτλο θα μπορούσα να περιγράψω με ευστοχία το ισπανικό ντέρμπι της Σεβίλλης σε έναν Έλληνα φίλαθλο, προκειμένου να μπει στο κλίμα. Μια πόλη, χωρισμένη στα 2 απόψε στις 21:30, με την παράσταση να δίνεται στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν και γηπεδούχο την Μπέτις. Το ίδιο ζευγάρι κληρώθηκε και για το Copa del Rey.


Ντέρμπι υπάρχουν αρκετά στην Ισπανία, τοπικά, ταξικά ή και γεωγραφικά, μετά το πασίγνωστο El Classico όμως, το πιο ιδιαίτερο είναι σίγουρα το ντέρμπι της Σεβίλλης. Το Βόρειο τμήμα της πόλης (Σεβίλλη), εναντίον του Νοτίου (Μπέτις), 2 γήπεδα 10 λεπτά μακριά το ένα από το άλλο και 2 στρατιές οπαδών με άσβεστο μίσος όπως συμβαίνει και στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Η ιστορίες από το παρελθόν είναι αρκετές, δεν είναι όμως του παρόντος, αφού το στοιχηματικό κομμάτι είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Η Σεβίλλη που δεν έχει κερδίσει ακόμα εκτός έδρας φέτος προσφέρεται δυνατό φαβορί (σύμφωνα με τους ΜΠΟΥΚ), λανθασμένα θα έλεγα. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η Μπέτις προετοιμάζεται ψυχολογικά γι' αυτό το παιχνίδι πάνω από 1 χρόνο, αφού μεσολάβησε και η περυσινή χρονιά στην Σεγούντα, ενώ την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι 2 ομάδες, η Σεβίλλη απέκλεισε την συμπολίτισσα της από τη συνέχεια του Europa League, που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Σίγουρα θα θέλει να πάρει εκδίκηση και θα τα δώσει όλα μπροστά στο κοινό της που θα δημιουργήσει μια εξαιρετικά εχθρική ατμόσφαιρα για τους αντίπαλους. Η αξία είναι προς τα αριστερά λοιπόν και αγωνιστικά εκτός από τα παραπάνω, με το ποντάρισμα στον ξερό ΑΣΟ ή τον ΑΣΟ με draw no bet για όσους παίζουν στο διαδίκτυο.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββάτου τώρα, για την Primera Division έχουμε ακόμα 3 παιχνίδια. Η Βαλένθια υποδέχεται την Χετάφε και ο Γκάρι Νέβιλ που έβγαλε τον Νεγρέδο από τη ναφθαλίνη την προηγούμενη αγωνιστική (σκόραρε στο ματς με την Εϊμπάρ), ελπίζει να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι νυχτερίδες είναι αήττητες εντός έδρας, ενώ η Χετάφε έχει μόλις μία ισοπαλία εκτός με 1 γκολ στο ενεργητικό της, οπότε μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό θύμα. Στο 1,58 προσφέρει τον ΑΣΟ ο ΟΠΑΠ, δεν είναι κάτι αμάν αμάν, αλλά μπορεί να μπει σε κάποιο παρολί. 

Στο Εσπανιόλ - Λας Πάλμας, ο καινούριος προπονητής της Εσπανιόλ Κονσταντίν Γκάλκα, θέλει νίκη με καλή εμφάνιση για την ομάδα του. Σύμφωνα με δηλώσεις του θέλει να δει πιο επιθετικούς τους παίκτες του και μάλλον θα παρατάξει μια πιο επιθετική ενδεκάδα. Μανούλα στο κλειστό παιχνίδι ο Κίκε Σετιέν της Λας Πάλμας, που θα κατέβει για να καταστρέψει και να κλέψει το παιχνίδι. Αμφότερες άλλαξαν πρόσφατα  προπονητές στους πάγκους και θα κοιτάξουν να ανασυνταχτούν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οπότε σημαντικά συμπεράσματα για την αγωνιστική τους κατάσταση δεν μπορούν να εξαχθούν αυτή τη στιγμή. 

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με το Λα Κορούνια - Εϊμπάρ. Παπάδες κάνει ο Λούκας Πέρεθ της Λα Κορούνια και στον ΠΑΟΚ τρίβουν τα χέρια τους γιατί έχουν βάλει ρήτρα μεταπώλησης στον Ισπανό μεσοεπιθετικό. 11 γκολ έχει πετύχει σε 15 αγώνες και το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής είναι αρκετά πιθανό. Κάνει κοιλιά η Εϊμπάρ, που αγνοεί τη νίκη στα 4 τελευταία για το πρωτάθλημα, αλλά παραμένει ανταγωνιστική. Αμφότερες βολεύονται όταν παίζουν με αντεπιθέσεις και μάλλον δύσκολα θα δούμε πολλά γκολ στο παιχνίδι (6/7 UNDER 2,5 στα πιο πρόσφατα της η Λα Κορούνια, 4/6 η Εϊμπάρ). Ψίχουλα πληρώνει το UNDER 2,5 στον ΟΠΑΠ, σε λίγο καλύτερη απόδοση το ΝΟ-ΓΚΟΛ αλλά αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι, να προηγηθεί στο παιχνίδι η Εϊμπάρ ή να κερδίζει στο ημίχρονο. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό μας δείχνει, πως η Εϊμπάρ έχει κερδίσει τα 10 πρώτα ημίχρονα από τα 15 ματς που έχει δώσει, ενώ εκτός έδρας είναι ακόμα αήττητη στο 1ο ημίχρονο των αγώνων! Πρωταθλήτρια η Εϊμπάρ λοιπόν στο 1ο ημίχρονο, πάνω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, γεγονός που καταδεικνύει σίγουρα ότι αιφνιδιάζει τους αντιπάλους της. Σ' αυτόν τον αιφνιδιασμό θα ποντάρω κι εγώ λοιπόν, ρισκάροντας στο ΔΙΠΛΟ ημίχρονο, ελπίζοντας να πιάσει και την Ντέπορ στον ύπνο!

4 παιχνίδια έχουμε και για την Segunda Division σήμερα Σάββατο με τα 3 να διεξάγονται στις 19:00 ώρα Ελλάδος και 1 στις 21:15.

Η Μαγιόρκα που αποδίδει καλύτερα εντός έδρας, υποδέχεται την Χιρόνα που αποδίδει καλύτερα στα εκτός. Αμφότερες απογοητεύουν με την αγωνιστική τους παρουσία μέχρι στιγμής και η έκβαση του αγώνα είναι εξαιρετικά αμφίρροπη. Δεν θα ασχοληθώ.

Η Ταραγόνα υποδέχεται την Σαραγόσα, σε ακόμα ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών, με τους  γηπεδούχους να αναζητούν επιστροφή στις νίκες μετά από 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα. Να μην χάσει την επαφή με τους 2 πρώτους θέλει η Σαραγόσα, που έχει σαν αποκλειστικό στόχο την άνοδο, αλλά τον προπονητή της Πόποβιτς να είναι μονίμως υπ' ατμόν. Δίκαιες οι αποδόσεις σε 1Χ2, ακόμα ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, ακόμα ένα ΝΟ ΒΕΤ από μένα.

Ματσάρα στο Τοραλίν, το καλύτερο της ημέρας, μεταξύ Πονφεραντίνα και Αλαβές. Η μοναδική αήττητη ομάδα εντός έδρας είναι η Πονφεραντίνα, την στιγμή που η Αλαβές προέρχεται από αήττητο σερί 5 αγώνων. Σαφώς καλύτερη η μέχρι στιγμής αγωνιστική εικόνα των Βάσκων, μπορούν να σπάσουν το αήττητο της Πονφεραντίνα, η οποία σε κάποια ματς ήταν και αρκετά τυχερή. Στο ΔΙΠΛΟ και με κάλυψη για όσους παίζουν στο διαδίκτυο.

Ολοκληρώνω με το Νουμάνθια - Οσασούνα, 2 ομάδες που κάνουν αγωνιστική κοιλιά. 5 παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Νουμάνθια (1 νίκη στα τελευταία 10), 3 χωρίς νίκη η Οσασούνα. Δεν ξέρεις από που να πιαστείς στο συγκεκριμένο, η μία δεν στρίβει με τίποτα, η άλλη δεν πείθει, έχει κι άλλα ματς στο κουπόνι.

Η πρόταση: Σύστημα 2-3

ΚΩΔ 1583: Μπέτις - Σεβίλλη ΑΣΟΣ 3,50
ΚΩΔ 1591 Λα Κορούνια - Εϊμπάρ ΔΙΠΛΟ ημίχρονο 4,10
ΚΩΔ 1543 Πονφεραντίνα - Αλαβές ΔΙΠΛΟ 3,05 

Ποντάρισμα: 5 ευρώ (4 στήλες επί 1,25 την κάθε στήλη)

Αρχική Κάβα: 1000 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο: 975,83 ευρώ
Νέο υπόλοιπο: 970,83 ευρώ

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2