Αν περιμένεις την τελευταία αγωνιστική για να ποντάρεις...

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου απόψε στην Segunda της Ισπανίας και παράλληλα πέφτουν κορμιά όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Στα μεσογειακά πρωταθλήματα (κυρίως), έχουμε συνηθίσει τέτοια εποχή να βλέπουμε αποδόσεις που προκύπτουν καθαρά από το κίνητρο κάποιων ομάδων και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν με άλλα κριτήρια.



Ο μέσος παίκτης περιμένει συνήθως αυτές τις αγωνιστικές για να ποντάρει τα λεφτά του, αφού τα κίνητρα των ομάδων είναι πιο ξεκάθαρα, οι αποδόσεις που κυκλοφορούν όμως σαφώς και απογοητεύουν...

Έχω φάει ουκ ολίγες φορές τα μούτρα μου τις τελευταίες αγωνιστικές και εμπειρικά μιλώντας, το κίνητρο από μόνο του δεν λέει κάτι. Κλασσικό παράδειγμα το περυσινό της Χιρόνα, που ήθελε μόνο νίκη απέναντι στην αδιάφορη Λούγκο, προκειμένου να ανέβει απευθείας στην Primera και έμεινε στο 1-1. Ο ΑΣΟΣ σ' εκείνο το παιχνίδι πλήρωνε 1 και τίποτα.


Καλό είναι λοιπόν, όσοι ασχοληθούν και σήμερα με την Segunda, να μην ποντάρουν μόνο βάσει κινήτρου (τουλάχιστον εγώ έτσι θα πράξω).

Πάμε όμως στο ζουμί και ξεκινάω λέγοντας πως με τα ματς των 18:30 δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα και τα τρία, μοιάζουν με φιλικά καλοκαιριού.

Αλκορκόν - Έλτσε: Το κίνητρο είναι με την Αλκορκόν, που για να μπει όμως στα play off ανόδου θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα (γίνονται και θαύματα δεν λέω). Πρέπει να μην κερδίσουν ή να μην πάρουν καθόλου βαθμούς, Κόρδοβα, Χιρόνα και Οσασούνα, γεγονός εξαιρετικά δύσκολο. Πολύ πιο βαριά η φανέλα της αδιάφορης Έλτσε, που άνετα σου κάνει την κηδεία και το 8,00 στο ΔΙΠΛΟ είναι αρκετά μεγάλο σαν απόδοση. Καλό και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στο 1,92 (τα 6 τελευταία της Έλτσε ήρθαν ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ).

Μιραντές - Λεγκανιές: Το κίνητρο μονόπλευρο και είναι της Λεγκανιές. Με νίκη ανεβαίνει απευθείας στην Primera, ξεκάθαρα πράγματα. Η Μιραντές από τη στιγμή που σώθηκε δεν πάτησε απλά φρένο, αλλά τράβηξε χειρόφρενο! Πολύ χαμηλή η απόδοση του ΔΙΠΛΟΥ πάντως για να ασχοληθεί σοβαρά κανείς, ενώ το γήπεδο της Μιραντές είναι πολύ ιδιαίτερο (πολύ μικρό, πολύ κοντά  οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο) και με αποτρέπει για να σκεφτώ πως η Λεγκανιές θα περάσει αέρας...

Οβιέδο - Οσασούνα: Ελάχιστες ελπίδες έμειναν για την Οσασούνα να μπει στα play off ανόδου αλλά σίγουρα θα θέλει να τις εξαντλήσει. Η Οβιέδο είναι αδιάφορη, αλλά έπαιξε πολύ καλή μπάλα κατά τη διάρκεια της σεζόν (ειδικά εντός έδρας) και μάλλον αδίκησε τον εαυτό της στο τέλος. Ακόμα ένα παιχνίδι υποψήφιο να σκάσει η βόμβα, αφού η Οσασούνα ουσιαστικά έχει ελάχιστες ελπίδες να μπει στην πρώτη εξάδα. Ένα γκολ (με τον Τοτσέ λέω  εγώ) θα το βρουν οι γηπεδούχοι σίγουρα πιστεύω, ματς που ξεκινάει από το 1-1 πιστεύω και κλίνει προς τους γηπεδούχους.

Κόρδοβα - Αλμερία: Παιχνίδι με αμφίπλευρο ενδιαφέρον με διαφορετικούς λόγους για τις 2 ομάδες. Ενδεχομένως να αρκεστούν και στην ισοπαλία αμφότερες, είναι σίγουρο όμως πως θα το πάνε συντηρητικά το παιχνίδι, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο (να ακούσουν τι θα γίνεται και στα άλλα γήπεδα). Κοίταξα την ισοπαλία στο ημίχρονο αλλά αυτό το 1,63 δεν μου  γέμισε το μάτι. 

Πονφεραντίνα - Χιρόνα: Ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο ενδιαφέρονται και οι 2 ομάδες. Η Πονφεραντίνα θέλει νίκη για να είναι σίγουρη 100% ότι θα σωθεί, η Χιρόνα το ίδιο για να συμμετέχει στα Play Off ανόδου. Έκανε πολύ καλό δεύτερο γύρο η Χιρόνα, αλλά η Πονφεραντίνα έχει πολύ δυνατή έδρα και μπορεί να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της. Ματς μύλος και καλύτερα να μην το ακουμπήσουμε.

Ταραγόνα - Αλαβές: Μόνο νίκη θέλει η Ταραγόνα για να ελπίζει σε απευθείας άνοδο, με την προϋπόθεση βέβαια να στραβοπατήσει η Λεγκανιές στην Αντούβα. Μεθυσμένη από το νέκταρ της ανόδου η Αλαβές, λογικά δεν θα προβάλλει και πολύ ισχυρή αντίσταση, αν όμως τα νέα από την Αντούβα είναι αρνητικά, ενδεχομένως  να απογοητευτούν οι ποδοσφαιριστές της Ταραγόνα. Στην άκρη.

Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα: Στο γραφικό Βαγιαδολίδ οι νησιώτες  παίζουν την κατηγορία σήμερα και μπορεί η νίκη να μην τους είναι και αρκετή στο τέλος (αν κερδίσουν Αλμερία και Πονφεραντίνα). Κάκιστη χρονιά για την Βαγιαδολίδ και πάλι καλά που έσωσε και την κατηγορία στο τέλος. Αν δείξουν λίγο φιλότιμο οι γηπεδούχοι μπορούμε να δούμε γκολ, αφού η Μαγιόρκα θα κατεβάσει καμικάζι στο γήπεδο. Βαριά η φανέλα της Βαγιαδολίδ πάντως, πιστεύω θα χτυπήσει το φιλότιμο των παικτών της να κυνηγήσουν λίγο το ματς. Ανεκτό το OVER 2,5 στο 1,70, σε καλύτερη απόδοση το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, στο 1,82, αφού οι φωστήρες του ΟΠΑΠ θεωρούν πως αν μπουν 3 γκολ στο παιχνίδι, θα τα βάλει όλα η Μαγιόρκα (συμβαίνουν κι αυτά).

Γιαγκοστέρα - Σαραγόσα: Τουλάχιστον  τον βαθμό της ισοπαλίας θέλει η Σαραγόσα για να εξασφαλίσει την είσοδο στα play off  ανόδου, απέναντι στην υποβιβασμένη Γιαγκοστέρα που κακά τα ψέμματα δεν θα μου λείψει καθόλου με το ποδόσφαιρο που έπαιξε 2 σεζόν στην Segunda. Στην έδρα τους πάντως οι γηπεδούχοι δεν έχουν ηττηθεί στα 7 τελευταία, με αντιπάλους ομάδες πρώτης γραμμής, τις οποίες γονάτισαν. Αυτά για όσους θεωρούν το ΔΙΠΛΟ τσιμέντο.

Πρόταση με γκολ: ΤΡΙΑΔΑ

Αλκορκόν - Έλτσε ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,92
Οβιέδο - Οσασούνα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,72
Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,82

Πρόταση με σημεία: ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2

Αλκορκόν - Έλτσε ΔΙΠΛΟ 8,00
Οβιέδο - Οσασούνα ΑΣΟΣ 4,70

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2