Ο χρόνος είναι χρήμα

Μεγάλη καψούρα το στοίχημα, όπως οι γυναίκες, το ποτό, το τσιγάρο. Έχει γραμμή υποστήριξης για εθισμένους ο τζόγος, αυτό το ναρκωτικό που μπορεί να σου καταστρέψει εύκολα τη ζωή χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.


Πρόσφατα συζητούσα με φίλο μου και μου έλεγε πόσα κέρδισε την φετινή χρονιά από το στοίχημα (ένα αρκετά σεβαστό ποσόν). Πέρα από το γεγονός ότι ζήλεψα λίγο, κάθισα και συζήτησα μαζί του πόσο χρόνο από τη ζωή του αφιέρωσε στο στοίχημα για να κερδίσει το συγκεκριμένο ποσό.
Ο απολογισμός ήταν μερικές χιλιάδες ώρες, που αν τις είχε αξιοποιήσει στο στίβο για παράδειγμα, θα μπορούσε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Δουλειά, σπίτι, στοίχημα ήταν η καθημερινή του ρουτίνα επί το πλείστον και προσωπική ζωή ΜΗΔΕΝ. Ειδικά τα σαββατοκύριακα το έκαιγε το παλικάρι, ξημεροβραδιαζόταν πάνω στο LIVE.
Αν κέρδιζε ένα σπίτι ή έστω ένα ακριβό αυτοκίνητο, θα έλεγα άξιζε ρε παιδί μου, εδώ μιλάμε όμως ότι απλά έβγαλε τις διακοπές του σε κάποιο νησί της Ελλάδας. 10-11 μήνες δηλαδή πάνω από μία οθόνη, χωρίς κανένα άλλο ενδιαφέρον, σχεδόν χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα, για να πάω διακοπές στη Ρόδο πχ; ε δεν αξίζει τον κόπο!
Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν είναι ένα καπιταλιστικό ρητό αυτό, αλλά μία πολύ σοφή διαπίστωση. Τι να τα κάνεις δηλαδή τα 2, τα 3, τα 4 χιλιάρικα επιπλέον το χρόνο στο εισόδημα σου, όταν ξοδεύεις όλο τον προσωπικό σου χρόνο στο στοίχημα και χάνεις φίλους, γυναίκες, την οικογένεια σου, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό ενδεχομένως. Προτιμότερο είναι να χάσεις 500 ευρώ στο στοίχημα και να πεις στο τέλος το διασκέδασα ρε παιδί μου, έβγαλα τα γούστα μου (σα να πήγες στο καζίνο ένα πράμα), χωρίς να παραμελείς όμως άλλα πράγματα στη ζωή σου.
Στην τελική, στο τζόγο δεν κερδίζει περισσότερο εκείνος που είναι ΣΥΝ στην κάβα του, αλλά αυτός που είναι ΣΥΝ στη ζωή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2