Είναι θέμα κουλτούρας

Μιλάμε για κουλτούρα. Λέμε αυτός ο λαός έχει την τάδε κουλτούρα, τις συνήθειες του, τα ήθη, τα έθιμα, πράγματα που λατρεύει και τα θεωρεί ιερά. Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα στον κόσμο, έχει τεράστια απήχηση στις λαϊκές μάζες και θα το δεις να παίζεται παντού, σε αλάνες, μέσα στις λάσπες, σε σκουπιδότοπους, σε βουνά και λαγκάδια.



Για τους Άγγλους βέβαια είναι κάτι παραπάνω, ίσως κάτι σαν θρησκεία, αφού την συγκεκριμένη μέρα, εξισώνεται με τον ερχομό του θεανθρώπου, ενώ επίσης, η προσέλευση στο γήπεδο μπορεί να θεωρηθεί και ιεροτελεστία.
Δεν πηγαίνουν τέτοια μέρα στο γήπεδο οι Άγγλοι επειδή τους το έχει περάσει κάποια διαφημιστική καμπάνια ή για εμπορικούς λόγους. Πηγαίνουν επειδή είναι κομμάτι της κουλτούρας τους. Όπως πάμε εμείς οι Έλληνες πχ για πατσά μετά το ξενύχτι ή σουβλίζουμε το αρνί το πάσχα ή θα μαζευτούμε στο οικογενειακό τραπέζι την ημέρα των Χριστουγέννων. Σήμερα η μισή Ελλάδα δεν μπορεί να σηκωθεί από τον καναπέ, λόγω της κρεπάλης από την προηγούμενη ημέρα, από τα ποτά και τα φαγητά.
Για τον Άγγλο η  σημερινή ημέρα είναι ποδόσφαιρο και ψώνια, αυτή είναι η κουλτούρα του, το έθιμο του και είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό "πάω στο γήπεδο".

Λέστερ - Έβερτον: Η Λέστερ από την στιγμή που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Champion's League έχει ανέβει αγωνιστικά στο πρωτάθλημα. Έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία και πρέπει οπωσδήποτε να σκαρφαλώσει πιο ψηλά προκειμένου να μην κινδυνέψει. Εντός έδρας είναι αξιόπιστη και αντιμετωπίζει μια Έβερτον που και δεν πείθει εκτός έδρας, αλλά και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. ΑΣΟΣ για τις Αλεπούδες του Ρανιέρι.

Ρόδεραμ - Γουίγκαν: Ντέρμπι ουραγών με την Ρόδεραμ να είναι σε πιο δεινή βαθμολογική θέση και για πολλούς καταδικασμένη με τους 10 μόλις βαθμούς που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα. Σε κακή αγωνιστική κατάσταση και η Γουίγκαν, συμπλήρωσε 7 αγώνες χωρίς νίκη (0-1-6 ρεκόρ) και ουσιαστικά είναι στην ίδια μοίρα με την σημερινή της αντίπαλο. Η Ρόδεραμ παλεύει πολύ τα τελευταία της παιχνίδια, δεν αντιμετωπίζει κάποιο βουνό και θα ρισκάρω ποντάροντας σε νίκη της.

Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φόρεστ: Τα παιχνίδια της Χάντερσφιλντ εντός έδρας έχουν γκολ συνήθως (ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ τα 3 τελευταία, τα 2 έληξαν OVER 2,5) και αντιμετωπίζει σήμερα μία από τις πιο OVER ομάδες της κατηγορίας. Δεν το αναλύω παραπάνω το συγκεκριμένο, ήταν μια επιλογή ενστίκτου περισσότερο, να ποντάρω στο OVER 3,5 που πληρώνει πάνω από 3 απόδοση, προσδοκώντας  σε ένα ματς ροντέο, που το συνηθίζει πολύ η Νότιγχαμ φέτος.

Η πρόταση: ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3

Λέστερ - Έβερτον ΑΣΟΣ 2,25
Ρόδεραμ - Γουίγκαν ΑΣΟΣ 2,80
Χάντερσφιλντ - Νότιγχαμ Φ. OVER 3,5 2,95

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2