Ανάλυση δεδομένων

Η στατιστική είναι από τις πιο σημαντικές επιστήμες που αναπτύχθηκαν στον 20ο αιώνα και βρίσκει εφαρμογή σε εκατοντάδες κλάδους της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ένας από αυτούς (όχι ιδιαίτερος χρήσιμος βέβαια), είναι και το στοίχημα, στο οποίο η ανάλυση των δεδομένων και των πληροφοριών από των παίκτη, παίζει σημαντικό ρόλο.




Τα έχουμε ξαναπεί, είναι πολλά τα δεδομένα που μπαίνουν στον υπολογιστή κάθε φορά και στη συνέχεια αναλύονται για να καταλήξουμε στις επιλογές μας. Βέβαια, όταν μιλάμε για "πρεμιέρες", τα δεδομένα είναι ελάχιστα, η στατιστική ακόμα δεν μπορεί να βρει εφαρμογή και πρέπει να στηριχτούμε σε διαφορετικές βάσεις (ή να μην ποντάρουμε και τίποτα που είναι και το πιο σώφρον).
Στις πρεμιέρες λοιπόν, δεν υπάρχει φόρμα, δεν  υπάρχουν ακόμα στατιστικά για γκολ, δεν υπάρχει καν αγωνιστική εικόνα των ομάδων, οπότε η ανάλυση στηρίζεται κυρίως σε υποθετικά σενάρια, σε κάποια φιλικά παιχνίδια και την πορεία των ομάδων την προηγούμενη σεζόν.
Το πόσο ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από αυτά τα δεδομένα, είναι στην κρίση του καθενός, η λογική όμως λέει, πως σίγουρα είναι καλύτερο να δούμε 3-4 φορές τις περισσότερες ομάδες.
Όλα τα παραπάνω, είναι απλά ένα δείγμα, πολλών ακόμα επιχειρημάτων που θα μπορούσα να γράψω, για να γνωρίζει κάποιος το ρίσκο που παίρνει όταν ποντάρει στο "άγνωστο".

Ρόντα - Φίτεσε:
Καταιγιστική η Φίτεσε στο ματς της πρεμιέρας
απέναντι στη Μπρέντα
Στο παρά πέντε έσωσε την κατηγορία πέρυσι η Ρόντα και ο φετινός της στόχος είναι να σωθεί πιο εύκολα και χωρίς να κινδυνέψει. Πιο υψηλός ο στόχος της Φίτεσε, που στα χαρτιά τουλάχιστον διαθέτει καλύτερο υλικό από την σημερινή της αντίπαλο και έδειξε πολύ πιο έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επικρατώντας της Μπρέντα με 4-1, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την εικόνα της 1ης αγωνιστικής και τις δυνατότητες των 2 ομάδων, το ΔΙΠΛΟ που παίζει λίγο πάνω από 1,80 ποντάρεται. Σίγουρα η Ρόντα θα εμφανιστεί πιο παθιασμένη μπροστά στο κοινό της, σύμφωνα με τον καινούριο της προπονητή όμως Ρόμπερτ Μόλενααρ, θα χρειαστεί ακόμα χρόνος και αρκετή δουλειά για να εμφανιστεί η ομάδα του πιο έτοιμη.

Από τις πιο ισχυρές έδρες της κατηγορίας
 το Eintracht-Stadion
Μπράουνσβαϊγκ - Άουε: Να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις και να μην χάσει επαφή με την κορυφή θέλει η Μπράουνσβαϊγκ, που υποδέχεται απόψε την ουραγό Άουε η οποία δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, έχει γνωρίσει την ήττα και στα 2 της παιχνίδια και θα έχει υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο. Ακόμα είναι νωρίς, το πρωτάθλημα της Β' Γερμανίας είναι πάντα εξαιρετικά απρόβλεπτο, η Μπραουνσβάιγκ δεν βρίσκεται στα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα, εντός έδρας όμως παραμένει εξαιρετικά αξιόπιστη και ο ΑΣΟΣ μπήκε στις προτιμήσεις μου.

Τενερίφη - Σαραγόσα: Η σημερινή μου παρατυπία, αφού σύμφωνα με όσα έγραψα πιο πάνω, δεν θα έπρεπε κανονικά να αγγίξω ματς από πρεμιέρα. Παρόλα αυτά, νομίζω πως ήμουν σαφής και παίζω, έχοντας επίγνωση του ρίσκου μου.
Για 3η συνεχόμενη σεζόν στο τιμόνι της Τενερίφη
ο Χοσέ Λουίς Μάρτι
Η Τενερίφη που πέρυσι έχασε την άνοδο στον τελικό των play off από την Χετάφε, συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή και ενισχυμένη μεταγραφικά. Βαριά φανέλα η Σαραγόσα, κάθε χρόνο περιμένουμε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, μετά όμως από την απογοητευτική περυσινή σεζόν, εκτός από την αλλαγή προπονητή, προχώρησε και σε ριζική ανανέωση του ρόστερ. Άγνωστο το πρόσωπο που θα παρουσιάσει λοιπόν, το σίγουρο όμως είναι, πως θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει σαν σύνολο. Ποντάρισμα λοιπόν στη "γνωστή" Τενερίφη, που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή στο νησί, διατήρησε και ενίσχυσε το ρόστερ της και έχει τον ίδιο προπονητή στο τιμόνι για 3η συνεχόμενη σεζόν.

Οι επιλογές μου:

Ρόντα - Φίτεσε: ΔΙΠΛΟ 1,83
Μπραουνσβάιγκ - Άουε: ΑΣΟΣ 1,80
Τενερίφη - Σαραγόσα ΑΣΟΣ 2,12

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2