Μήπως ωριμάζω...;

Βρίσκομαι σε μια ηλικία που οι πρώτες άσπρες τρίχες έχουν κάνει την εμφάνιση τους (και δεν είμαι από αυτούς που τα μαλλιά τους ασπρίζουν πριν τα 30), αρχίζω να αντιλαμβάνομαι το πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος και η ενέργεια που έχω για ξόδεμα κάθε μέρα. Το να μεγαλώνεις είναι αναπόφευκτο, το να ωριμάζεις όμως είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία.




Όλοι μεγαλώνουν αργά η γρήγορα, κάποιοι μπορεί να δείχνουν λίγο νεότεροι εξωτερικά, κάποιοι λίγο μεγαλύτεροι από όσο είναι, όσον αφορά την ωρίμανση όμως, για κάποιους μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Ωριμάζω για μένα σημαίνει, να κάνω καλύτερη διαχείριση του χρόνου και της ενέργειας μου, να μετριάζω τον ενθουσιασμό μου, να ελαχιστοποιώ τα λάθη ή να μην κάνω τα ίδια πολλές φορές, να είμαι πιο αποφασιστικός, να διακρίνω πιο εύκολα τις ευκαιρίες, να απολαμβάνω περισσότερο ότι ζω.
Στο στοίχημα, στο τζόγο, όπως και στη ζωή, ωριμάζεις "παίζοντας", μαθαίνοντας από τα λάθη σου, από τις αποτυχίες αλλά και τις επιτυχίες. Ζώντας, ανακυκλώνοντας συνέχεια τις πληροφορίες που έχεις στο μυαλό σου όλα αυτά τα χρόνια, χτίζεις την φιλοσοφία σου, προσαρμόζεις το είναι σου, διαλέγεις την τακτική που σου ταιριάζει. Όπως στη ζωή, έτσι και στο τζόγο, χρήσιμες συμβουλές για το πως να κάνεις το ένα ή το άλλο υπάρχουν, οι τακτικές για να βγει κάποιος κερδισμένος όμως, είναι πολλές και πρέπει να ανακαλύψει ο καθένας αυτήν που του ταιριάζει καλύτερα.
Αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς είναι η τύχη, η οποία είναι τυφλή σύμφωνα με την παράδοση και δε ξέρουμε σε ποιον θα σκοντάψει κάθε φορά και θα χαρίσει απλόχερα τα δώρα της!
Όλες αυτές οι σκέψεις προέκυψαν από την απόφαση μου να μην ποντάρω τίποτα Κυριακή και Δευτέρα. Την Κυριακή έγραψα πως είναι καλή ημέρα για LIVE, αλλά τελικά δεν πόνταρα τίποτα, ήμουν απλός παρατηρητής, απλά είδα κάποια παιχνίδια. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που δεν με παρέσυρε ο εθισμός στο τζόγο να ποντάρω έστω κι 1 ευρώ και αισθάνθηκα σαν γέρικο λιοντάρι που δεν έχει πια δυνάμεις να κυνηγάει δεξιά κι αριστερά και περιμένει απλά την κατάλληλη ευκαιρία να εμφανιστεί για να επιτεθεί. Χτες Τρίτη βέβαια, έπαθα το κάζο της χρονιάς με τα Cash Out, ελπίζω όμως σε καλύτερες συγκυρίες απόψε.
Όχι  πως στα σημερινά παιχνίδια διέκρινα τις μεγάλες ευκαιρίες, μια ΔΥΑΔΑ μου προέκυψε στα μάτια μου καλή και την άφησα έτσι, καθώς είχα αρχίσει να την ζορίζω για να την κάνω ΤΡΙΑΔΑ, αλλά τελικά συγκρατήθηκα (μάλλον ωριμάζω τελικά!).

Σλάβια Πράγας - ΑΠΟΕΛ: Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΑΠΟΕΛ μετά τη νίκη του με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά θα έχει πολύ δύσκολο έργο απόψε η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Οι Τσέχοι πιστεύουν στην ανατροπή, καθώς έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο παιχνίδι και λογικά θα πιέσουν από νωρίς την κυπριακή ομάδα. Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ θα ψάξει στην κόντρα 1 γκολ που θα του βάλει γερές βάσεις πρόκρισης, αφού μετά οι Τσέχοι θα χρειάζονται 4. Για να μην μακρηγορώ, σύμφωνα  με την εικόνα του 1ου αγώνα και με την λογική ότι στις ρεβάνς συνήθως σημειώνονται περισσότερα γκολ, το OVER 2,5 που πληρώνει πάνω από 2 μονάδες έχει καλές πιθανότητες.

Νιουκάστλ - Νότινγχαμ Φόρεστ: Παρατήρησα κι εχτές το βράδυ, πως όσες "μεγάλες" ομάδες γυρεύουν μια πειστική εμφάνιση ή κάποιο "ξεμπούκωμα" επιθετικά, βγάζουν το  άχτι τους στο League Cup. Βλέπε Μίντλεσμπρο, Λέστερ, Άστον Βίλλα, Σουόνσι οι οποίες εχτές πέτυχαν μεγάλες σε εύρος νίκες. Στην ίδια ακριβώς κατηγορία ανήκει και η Νιουκάστλ, που δεν ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα και ψάχνει σήμερα ένα αποτέλεσμα για να τονώσει την ψυχολογία της. Βέβαια, για να δούμε ανοιχτό παιχνίδι, πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος και στην προκειμένη περίπτωση, η "επιθετική" Νότινγχαμ Φόρεστ είναι ο ιδανικός. Το ματς έχει όλες τις προϋποθέσεις εκείνες για να ποντάρει κανείς στο OVER 2,5, που πληρώνει 1,73 στο διαδίκτυο την στιγμή που γράφω.

Οι επιλογές μου:

Σλάβια Πράγας - ΑΠΟΕΛ OVER 2,5 2,08
Νιουκάστλ - Νότινγχαμ Φόρεστ OVER 2,5 1,73

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2