Η φτήνια τρώει τον παρά

Είχα έναν φίλο κάποτε, αρκετά επιτυχημένο επαγγελματικά σήμερα κι έχω κρατήσει τα λόγια του από τότε. Θυμάμαι που μου έλεγε (αν και γόνος ευκατάστατης οικογένειας), ότι το μέλλον είναι στη λιανική πώληση στην Ελλάδα. Να μην μπλέξεις με εμπόριο, επιταγές, συναλλαγματικές κτλ, άνοιξε κάτι, να μπαίνει κόσμος συνέχεια, να αφήνει από 1 ευρώ έκαστος.



Στην Ελλάδα του νεοπλουτισμού βέβαια, τέτοιες σκέψεις στις αρχές του 2000 φάνταζαν αστείες, αφού οι περισσότεροι που είχαν χρήμα να επενδύσουν, μεγαλοπιάνονταν με άλλου είδους επιχειρηματικές κινήσεις και μάλλον θεωρούσαν "ψιλικατζή" όποιον σκεφτόταν να ανοίξει πχ μια "σουβλακιερί".
Φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2018 (σε λίγες μέρες), 8 χρόνια στην κρίση και διαπιστώνει κανείς, πως οι επιχειρήσεις που ευδοκιμούν είναι καφετέριες, ψιλικατζίδικα που λειτουργούν 24 ώρες, χώροι εστίασης, φαστφουντάδικα και γενικότερα "φτηνομάγαζα". Όποιος έχει σήμερα χρήμα στην άκρη, προτιμά να επενδύσει εκεί, σε κάτι φτηνό, κάτι που πληρώνεται τοις μετροιτής, που δεν έχει τεφτέρια, πιστόλια, αλλά σίγουρο κέρδος.
Ο κόσμος στερείται πολλά στις μέρες μας, 1 και 2 ευρώ όμως θα τα ξοδέψει για να πιει έναν καφέ, να φάει ένα σάντουιτς, μια τυρόπιτα, να καπνίσει ένα φτηνό τσιγάρο κι όπου δει οτιδήποτε φτηνό, θα μπουκάρει μέσα να ρίξει μια ματιά, προκειμένου να ικανοποιήσει την καταναλωτική του μανία.

Από την άλλη, το φτηνό πράγμα πάντα είναι κράχτης, αφού οι μαγαζάτορες έχουν σαν πρώτο τους μέλημα να μπεις μέσα στο μαγαζί τους. Στη συνέχεια, ανάλογα την ποσότητα, την ποιότητα και την ποικιλία, θα βρουν τρόπους να σου ξαφρίσουν το παραδάκι.
Ανάλογη τακτική ακολουθούν και οι ΜΠΟΥΚ εδώ και χρόνια (με εξαίρεση τον μίζερο και κακομοίρη ΟΠΑΠ που κάπως διορθώνεται τελευταία), προσφέροντας σου άπειρες επιλογές για να ποντάρεις.
Πάνω από 100 επιλογές σου δίνουν για κάθε παιχνίδι, ελκυστικές αποδόσεις, άπειρα αθλήματα, cash out, επιστροφές χρημάτων και άλλα πολλά, αρκεί ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ. Αυτό είναι και το κόλπο του marketing άλλωστε, να σε ζαχαρώσω για  να μπεις μέσα, αφού από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, είναι σίγουρο ότι θα τ' ακουμπήσεις (ίσως και πολλά περισσότερα από αυτά που υπολόγιζες).
Είναι δεδομένο λοιπόν, γνωρίζουν καλά ότι θα ΠΑΙΞΟΥΜΕ και θα ΧΑΣΟΥΜΕ, προφανώς θα ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ και σε διάφορες ΜΑΛΑΚΙΕΣ, αφού η ανάγκη για να τζογάρουμε, θα μας οδηγήσει σε άλλες επιλογές πέραν των κλασσικών σημείων ή UNDER/OVER. Θα ψαχτούμε με τα κόρνερ, με το τι θα γίνει πρώτο στο ματς, με το αν θα υπάρξει κόκκινη κάρτα, αν θα υπάρξει πέναλτι, πάρε και LIVE αγώνες, πάρε και LIVE streaming, κτλ κτλ... Θέλει να μας  έχει εκεί κολλημένους, να μην μπορούμε να σηκωθούμε, να μην μας φτάνουν τα χρήματα κάθε φορά, να θέλουμε κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα πονταρίσματα να κάνουμε...

Εκεί μας κερδίζει ο ΜΠΟΥΚ, η μεγάλη πολυεθνική που χτίζει ένα τεράστιο μαγαζί με 100,000 προϊόντα μέσα κι ενώ μπαίνεις για να αγοράσεις ένα στυλό, φεύγεις με ένα κάρο σαβούρες και 5 σακούλες πράγματα.
Απλά είναι τα πράγματα, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ, ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΕΙΣ.

Γι' αυτό ο νοικοκύρης ο άνθρωπος, πηγαίνει με λίστα στο σούπερ μάρκετ, όταν θα πάει στο πολυκατάστημα θα έχει πάνω του μόνο όσα χρήματα του χρειάζονται για να πάρει αυτό που θέλει, δεν δίνει ποτέ την πιστωτική στη γυναίκα του, δεν βλέπει τίποτα άλλο πέρα από σημεία ή άλλα 2-3 γεγονότα όταν μελετάει για να τζογάρει,


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2