Άμυνα, αυτός ο άγνωστος

Μπορεί να οφείλεται στην ικανότητα ή στη φύση, μπορεί στη φιλοσοφία μιας ομάδας, να μην γνωρίζει, να μην κατέχει, να μην μπορεί να εφαρμόσει την τέχνη της άμυνας. Τέτοιες ομάδες διαλέγω εγώ να παρακολουθώ, που γοητεύουν το μάτι, που κυνηγούν στα περισσότερα τους παιχνίδια το γκολ με μανία, που δεν κλείνονται ή είναι εκπληκτικές στο transition, που δίνουν χώρο στον αντίπαλο, αλλά που βρίσκουν και οι ίδιες, που παίζουν με ψηλά την άμυνα, που τρέχουν και πρεσάρουν.



Είθισται να βλέπουμε ομάδες με ανάλογα χαρακτηριστικά, κυρίως από τη Γερμανία, παρουσιάζονται όμως κατά καιρούς και σε άλλα πρωταθλήματα. Πολύ ελκυστικές στο μάτι η Άιντραχτ Φρανγκφούρτης και η Λεβερκούζεν φέτος, με τις ασπιρίνες να πετάνε φωτιές στα τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Η Άιντραχτ πρόσφατα, έδειξε σημάδια πως θέλει να αγωνιστεί πιο συντηρητικά με αντιπάλους ομάδες πιο ποιοτικές από την ίδια κι έτσι κατάφερε (και με την βοήθεια της τύχης) να πάρει αποτελέσματα από Λειψεία (0-0) και Ντόρτμουντ (1-1), κρατώντας παράλληλα και τον πήχη του σκορ χαμηλά.
Ομάδα που είναι αναγκασμένη από το DNA της να παίζει επιθετικά και ο Ολυμπιακός, ειδικά όταν αγωνίζεται στο Καραϊσκάκης, γεγονός που του έχει στοιχίσει ουκ ολίγες φορές στην Ευρώπη, αλλά του έχει προσφέρει και πολλές μεγάλες νίκες.

Κράσνονταρ - Λεβερκούζεν: Από διακοπή προέρχονται οι Ρώσοι, οι οποίο τα πηγαίνουν εξαιρετικά στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ είναι και αρκετά παραγωγικοί εντός έδρας, με όλα τα παιχνίδια των ομίλων στο Europa League να έχουν έρθει OVER 2,5 (με το ίδιο σκορ μάλιστα 2-1). Η Λεβερκούζεν έχει ανέβει αγωνιστικά από την στιγμή που την ανέλαβε ο Πίτερ Μπος και μετά την χειμερινή διακοπή όλα της σχεδόν τα παιχνίδια θυμίζουν ροντέο. Οι Γερμανοί θα παίξουν ανοιχτά και για τη νίκη, χώροι δράσης θα υπάρξουν και για τους Ρώσους και είναι πέρα για πέρα λογικό να περιμένουμε γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Καταραμένος να παίζει επιθετικά είναι ο Ολυμπιακός, ειδικά όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του, ειδικά απέναντι  σε ομάδες βεληνεκούς Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί προέρχονται από την χειμερινή διακοπή, σίγουρα θα βρίσκονται πίσω σε αγωνιστικό ρυθμό, έχουν όμως την ποιότητα να προβληματίσουν την ήδη προβληματική άμυνα των Πειραιωτών. Σκέφτηκα αρχικά το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, τελικά όμως κατέληξα στο OVER 2,5 που καλοπληρώνει, στη λογική πως ο Ολυμπιακός μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου, θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο σημερινό παιχνίδι. Το κίνητρο είναι ισχυρό στους παίκτες του Θρύλου, που έχουν αποδείξει φέτος ότι μπορούν να προχωρήσουν κι άλλο στην Ευρώπη. Λογικά θα δούμε ανοιχτό ματς κι εδώ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Άιντραχτ Φρανγκφούρτης: Τρέφω μεγάλη συμπάθεια στη φετινή Άιντραχτ, τα παιχνίδια της οποίας χαίρομαι να παρακολουθώ και είναι μία από τις αγαπημένες μου ομάδες. Στους ομίλους έκανε εντυπωσιακά παιχνίδια, μετά τη χειμερινή διακοπή όμως δεν έχει βρει καλό ρυθμό. Επιπλέον, ειδικά στα ματς με την Λειψία και Ντόρτμουντ, διέκρινα ψήγματα κόμπλεξ και παθητικού τρόπου παιχνιδιού, που δεν ταιριάζει τόσο πολύ στο στυλ της κι απέναντι σε μία πολύ έμπειρη αντίπαλο στην Ευρώπη όπως η Σαχτάρ, βλέπω να χάνει απόψε. Μπορεί οι Ουκρανοί να υστερούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, διαθέτουν όμως ένα πολύ πιο έμπειρο σύνολο στην Ευρώπη κι έχουν το Know How για τέτοια παιχνίδια. Θεωρώ πως θα το πάει συντηρητικά το παιχνίδι η Άιντραχτ και θα την πατήσει, δεν γίνεται να κοιμηθεί πάλι ο Θεός, όπως στο ματς του πρωταθλήματος με την Λειψία, που οι γηπεδούχοι έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες.

Οι επιλογές μου:

Κράσνονταρ - Λεβερκούζεν OVER 2,5 1,75
Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου OVER 2,5 2,35
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Άιντραχτ Φ. ΑΣΟΣ 2,36

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2