Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ


Στα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ πολύ καλός στο σχολείο. Όχι επειδή δεν τα καταλάβαινα, αλλά επειδή δεν μου άρεσαν. Οι αριθμοί όμως είναι η μοναδική παγκόσμια αλλά και συμπαντική γλώσσα, υπάρχουν παντού στην καθημερινότητα μας, επιβεβαιώνουν και ακυρώνουν νόμους, κανόνες και θεωρίες. Σήμερα, όποιος δεν ξέρει να υπολογίζει, να κάνει βασικές αριθμητικές πράξεις, θεωρείται όχι άδικα αναλφάβητος. Όσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο να διαβάζει, άλλο τόσο είναι και να υπολογίζει επίσης.
Καθημερινά κάνουμε εκατοντάδες υπολογισμούς, οι αριθμοί τρέχουν ακατάπαυστα μέσα στο μυαλό μας, ελάχιστοι όμως μπαίνουμε στη διαδικασία να αναλύσουμε αυτά που σκεφτόμαστε. Η ανάλυση των αριθμών και των αποτελεσμάτων τους δημιούργησε την ανάγκη για μια νέα επιστήμη, αυτή της στατιστικής.
Η στατιστική λοιπόν είναι η επιστήμη της ερμηνείας των αριθμών, η επιστήμη που προσπαθεί να εξάγει συμπεράσματα, να κάνει προβλέψεις και να βοηθήσει έτσι τον ενδιαφερόμενο να κάνει την καλύτερη επιλογή σε κάτι που τον ενδιαφέρει.
Πρωτεύοντα ρόλο παίζει και στο στοίχημα, χωρίς να σημαίνει πάντα ότι αποτελεί το Α και το Ω για την επιλογή ενός γεγονότος. Πολλά πράγματα εκτός των αριθμών φιλτράρονται από τον παίκτη πριν την επιλογή ενός σημείου (απουσίες παικτών, καιρικές συνθήκες, φόρμα, έδρα, κτλ), οι αριθμοί όμως είναι αυτή που διαβάζονται περισσότερο και γίνεται προσπάθεια να ερμηνευτούν.
Στις σημερινές μου επιλογές που αφορούν κυρίως στοιχήματα σε γκολ, οι αριθμοί και η ανάλυση τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μένει να δούμε αν τους ερμήνευσα σωστά.

Μάντσεστερ Σίτυ - Γουέστ Χαμ: Σε τρομερή κατάσταση η Σίτυ, σκοράρει κατά ρυπάς, κατέκτησε ήδη τον πρώτο τίτλο της σεζόν (το Λιγκ καπ Αγγλίας) και συνεχίσει σε όλες τις διοργανώσεις με καλές πιθανότητες να κατακτήσει κι άλλα τρόπαια. Από τα πιο ποιοτικά σύνολα στο πρωτάθλημα η Γουεστ Χαμ, η αγωνιστική της αστάθεια όμως δεν τις έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να μπει δυνατά στο κόλπο διεκδίκησης μιας θέσης που οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη. Σημαντικές απουσίες για την Σίτυ σήμερα στο κέντρο της άμυνας, αφού οι βασικοί Λαπόρτ και Στόουνς είναι εκτός και δίδυμο στα μετόπισθεν θα αγωνιστούν οι Κομπανί και Οταμέντι. Εντός έδρας η Σίτυ σκοράρει φέτος τον εκπληκτικό μέσο όρο των 3,8 τερμάτων ανά παιχνίδι, έχει 19/21 OVER 2,5, 19 νίκες και 2 ήττες και δεν κράτησε λευκό παθητικό στα 7 από τα 9 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Όλη η παραπάνω ανάλυση γίνεται για να δούμε αν αξίζει να ρισκάρουμε να βάλουμε τα χρήματα μας σε κάποιο στοίχημα στο οποίο να σκοράρει και η Γουεστ Χαμ. Η ομάδα του Πελεγκρίνι έχει ικανότητες μονάδες να χτυπήσουν στην κόντρα την σημερινή "αργή" άμυνα της Σίτυ, Αρναούτοβιτς και Φελίπε Άντερσον μπορούν να βγάλουν γκολ από το πουθενά και νομίζω αξίζει το ρίσκο να ποντάρουμε ότι θα κερδίσει η Σίτυ χωρίς να κρατήσει το μηδέν πίσω.

Λίβερπουλ - Γουότφορντ: Ρετάρει το τελευταίο διάστημα η Λίβερπουλ, που πέταξε βαθμούς με Γουέστ Χαμ και Λέστερ (1-1) και λίγο έλειψε να πάθει πατατράκ και με την Κρίσταλ Πάλας (4-3). Άκρως επικίνδυνη ομάδα η Γουότφορντ, έχει βρει περισσότερες φορές δίχτυα εκτός έδρας από ότι εντός και μαζί με την Κρίσταλ Πάλλας, έχουν την καλύτερη επίθεση εκτός έδρας (22 γκολ) μετά το Top5 ( Λίβερπουλ, Σίτυ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ). Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Κρίσταλ Πάλας σκόραραν στο Άνφιλντ ( η Τότεναμ ακόμα δεν το επισκέφτηκε φέτος) και μόνο η Σίτυ έμεινε στο 0-0 σε ένα ματς στον πρώτο γύρο που ξεχάστηκε γρήγορα. Η Πάλας μάλιστα έβγαλε 3 γκολ πρόσφατα και κρίνοντας από το στυλ της, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό της Γουότφορντ, θεωρώ πως οι φιλοξενούμενοι έχουν πολύ καλές πιθανότητες να προβληματίσουν την Λίβερπουλ απόψε. 2,35 πληρώνει το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ & OVER 2,5 που θα είναι η επιλογή μου.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Απόντος του Μέσσι (μπήκε στο τέλος του αγώνα), η Ρεάλ κατάφερε να πάρει ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο παιχνίδι και ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης. Την Κυριακή με κακή εμφάνιση, με την Λεβάντε να βρίσκει 2 φορές τα δοκάρια, να χάνει πολλές κλασσικές ευκαιρίες και την συνδρομή του VAR στον καταλογισμό 2 πέναλτι, κατάφερε να φύγει νικήτρια από τη Βαλένθια με 1-2. Απόψε ο Μέσσι θα αγωνιστεί από την αρχή, είναι ξεκάθαρα το βαρόμετρο στην απόδοση της Μπαρτσελόνα και είναι και σεληνιασμένος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να πείσει κάποιος τον κόσμο να ποντάρει σε OVER 2,5 ή σε ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ σε οποιοδήποτε El CLASICO, αυτό συγκεντρώνει πάντα τις περισσότερες πιθανότητες. Καμία από τις 2 δεν πρόκειται να παίξει άμυνα και προβλέπεται χορταστικό ματς, με το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ & OVER 3,5 να πληρώνει 2,60.

Οι επιλογές μου:

Μάντσεστερ Σίτυ - Γουέστ Χαμ: ΑΣΟΣ & ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 2,45
Λίβερπουλ - Γουότφροντ: ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ & OVER 2,5 2,35
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ & OVER 3,5 2,60

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2