ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Βλέπω κάτι φίλους, παλιούς γνωστούς, εκεί γύρω από τα 40, άλλος λίγο πιο πάνω, άλλος λίγο πιο κάτω, να πλακώνονται λεκτικά (θέλω να πιστεύω όχι και σωματικά) ακόμα για τις ομάδες. Άνθρωποι που έχουν κάνει οικογένειες ή που εργάζονται σε σοβαρές δουλειές, και δεν είναι ρεμάλια ή τεμπέληδες.


Ακόμα καίει μέσα τους η φλόγα του οπαδού, παθιάζονται όπως όταν ήταν έφηβοι, χαίρονται με την ίδια ένταση όπως όταν ήταν νέοι, εξοργίζονται και στεναχωριούνται στον ίδιο βαθμό. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης κι αυτός δεν λέω, από την ρουτίνα και τα άγχη της καθημερινότητας, όταν έχεις κόψει το κάπνισμα, δεν μπορείς να πιεις ή να πάρεις ναρκωτικά, δεν μπορείς να βρίσεις το αφεντικό ή τον προϊστάμενο που σου κάνει τη ζωή πατίνι, τον κάθε μαλάκα που σου δυσκολεύει την ζωή και σου χαλάει την ψυχολογία.
Από την άλλη ίσως μαρτυρά πόσο πληκτική και βαρετή είναι η ζωή σου, πόσο μεγάλη έλλειψη ενδιαφέροντων έχεις, πόσα κόμπλεξ κουβαλάς μέσα σου από την παιδική σου ηλικία ή πόση άγνοια έχεις για τον κόσμο γύρω σου, μέσα στον οποίο μεγάλωσες ηλικιακά, αλλά ίσως δεν έχεις ωριμάσει στο βαθμό που θα έπρεπε.
Η ευτυχία ως γνωστόν είναι κάτι υποκειμενικό, αυτό που μπορεί να κάνει κάποιον χαρούμενο, να τον κάνει να αισθάνεται "γεμάτος", σε κάποιον άλλον μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορο ή να τον κάνει λυπημένο. Σε κάθε ηλικία, σε κάθε περίοδο της ζωής του ο άνθρωπος θα βρει κάτι να τον χαροποιεί, κάποιον τρόπο να εκτονώσει την ενέργεια που συσσωρεύεται μέσα του κι αν δεν το κάνει, το πιο λογικό είναι να αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα.
Κάθε ηλικία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα, άλλα πράγματα κάνουν χαρούμενο ένα παιδί, άλλα έναν έφηβο, έναν ενήλικα, έναν ηλικιωμένο. Όσο περνάνε τα χρόνια η νοημοσύνη μας και η εμπειρία μας στη ζωή αυξάνονται, η αισθητική μας αλλάζει, η ανάγκη να γνωρίσουμε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό που θα διεγείρει το μυαλό μας ή τις αισθήσεις μας, γεννάει νέα ενδιαφέροντα.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα που θα μπορούσα να γράψω, αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται να είναι ευτυχισμένος ένας άνθρωπος ο οποίος παθιάζεται με τα ίδια ακριβώς πράγματα και στον ίδιο ακριβώς βαθμό, όπως και πριν 20 ή 30 χρόνια, όταν έχει προχωρήσει στη ζωή, όταν έχει ωριμάσει...;

Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ: Σε κακή βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση η γηπεδούχος, με μόλις 1 νίκη στα τελευταία 14 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, υποδέχεται μια Ντόρτμουντ που είναι ντεφορμέ και προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Ζορίζονται το τελευταίο διάστημα οι Βεστφαλοί και ειδικά τα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους κινούνται σε χαμηλό τέμπο. Η Άουγκσμπυργκ έχει μια από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας και ξέρει πως αν ανοιχτεί θα τα βρει σκούρα και κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε μια επανάληψη του έργου όπως στο προηγούμενο εκτός έδρας ματς της Ντόρτμουντ με τη Νυρεμβέργη το οποίο έληξε 0-0. Εν πάση περιπτώσει, σφιχτό ματς περιμένω, όποια από τις 2 αποφασίσει να ρισκάρει μάλλον θα το πράξει στο 2ο ημίχρονο, από εκεί προκύπτει και η επιλογή μου να μπουν περισσότερα γκολ δηλαδή στο 2ο ημίχρονο.

Βαγιεκάνο - Χιρόνα: Κρίσιμο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες, που έχουν τον ίδιο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποφυγή του υποβιβασμού. Σε καλύτερη βαθμολογική θέση η Χιρόνα που έκανε και την μεγάλη έκπληξη στο προηγούμενο παιχνίδι μακριά από το σπίτι της, κερδίζοντας μέσα στο Μπερναμπέου την Ρεάλ με 1-2. Από 4 συνεχόμενες ήττες έρχεται η Ράγιο, χωρίς να είναι απαραίτητα κατώτερη από τους αντιπάλους της, πληρώνει όμως διαρκώς τα αμυντικά της λάθη. Στο Βαγιέκας όλα της τα ματς έχουν ρυθμό, ανεξάρτητα τον αντίπαλο, πολλές φάσεις και συνήθως και πολλά γκολ. Ακόμα κι όταν προηγείται η Βαγιεκάνο, ειδικά σε εντός έδρας παιχνίδι, δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί το σκορ και δεν ήταν λίγες οι φορές εκείνες που είτε ισοφαρίστηκε  σύντομα, είτε έγινε ανατροπή εις βάρος της. Τα πολλά γκολ έχουν καλές πιθανότητες, ιδιαίτερα όταν τα 6 τελευταία επίσημα της Χιρόνα μακριά από το σπίτι της ήρθαν όλα OVER 2,5.

Λιντς - Γουεστ Μπρομ: Μεγάλο ντέρμπι με φόντο την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Λιντς μετά από καιρό να βρίσκεται εκτός της προνομιούχου δυάδας που δίνει και απευθείας την άνοδο. Την 2η καλύτερη επίθεση στην κατηγορία έχει η Γουεστ Μπρομ και σίγουρα θα βρει πολλές ευκαιρίες απόψε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει πάντα ανοιχτά ανεξάρτητα τον αντίπαλο και την έδρα. Σε όλα της τα παιχνίδια η Λιντς παράγει μεγάλο αριθμό ευκαιριών, έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κερδίζει πάντα. Μπορεί η κρισιμότητα του αγώνα να είναι μεγάλη, θεωρώ όμως ότι δύσκολα το στυλ των 2 ομάδων θα ευνοήσει τις συνθήκες για να δούμε κλειστό ματς. Με τα πολλά γκολ κι εδώ.

Οι επιλογές μου:

Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ Περισσότερα γκολ στο 2ο ημίχρονο 1,93
Βαγιεκάνο - Χιρόνα OVER 2,5 1,90
Λιντς - Γουέστ Μπρομ OVER 2,5 1,83

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2