Ο ΤΖΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ


Υπήρξε η εποχή του χρηματιστηρίου στην Ελλάδα για όσους την πρόλαβαν, κάπου εκεί στις αρχές του 2000, όταν και ο πλέον αγράμματος πολίτης αυτής χώρας, "τζόγαρε" τα χρήματα του, τις οικονομίες του, για να πάρει με τα κέρδη ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι.

Κάποιοι λίγοι, την σακουλεύτηκαν νωρίς ή φοβήθηκαν να κάνουν χοντρό παιχνίδι, κέρδισαν ή έχασαν λίγα και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Πολύς ήταν όμως ο κόσμος που καταστράφηκε οικονομικά, έχασε τις οικονομίες του, τα σπίτια του, πολύ χρήμα, ποντάροντας σε ένα αντικείμενο που ουσιαστικά ήταν άσχετος.
Στο χρηματιστήριο τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η πληροφορία, δεν παίζουν μπάλα ούτε τα στατιστικά, ούτε οι πιθανότητες, ούτε η "φόρμα" των επιχειρήσεων. Αν γνωρίζεις κάτι που ξέρουν λίγοι ή μπορείς να προβλέψεις τις εξελίξεις σε κάποιον τομέα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που λαμβάνεις, τότε μπορείς να κερδίσεις Μεγάλα μούτρα οι χρηματιστές, μεσίτες ουσιαστικά που ποντάρουν τα χρήματα σου κι έχουν την κωλάρα τους καλυμμένη, αφού δουλεύουν με προμήθεια και με ποσοστά επί των κερδών. Δεν χάνει με λίγα λόγια ο χρηματιστής, εκτός κι αν κάνει και ο ίδιος την μαλακία και αγοράσει  μετοχές που πατώσουν στην αγορά (συμβαίνει μερικές φορές αυτό).
Γνώρισα και άκουσα για άτομα που έπαιξαν τα χρήματα τους στο χρηματιστήριο, από λαϊκατζήδες που πουλούσαν ζαρτιέρες και τα έτρωγαν μετά στους κουλοχέρηδες, μέχρι δημόσιους υπάλληλους (όλοι τους άσχετοι).
Οι ίδιοι άσχετοι ασχολούνται και με τον τζόγο (διαχρονικά), αυτούς περιμένουν να ψαρέψουν οι εταιρείες, τα καζίνα, τα ΟΠΑΠ Play της γειτονιάς (άλλη μάστιγα κι αυτή), τους Μαλάκες με λίγα λόγια, που είτε έχουν λεφτά για πέταμα, είτε νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι από το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και πάνε και ποντάρουν ακόμα και τις κάλτσες τους.
Ο τζόγος διαχρονικά είναι διασκέδαση, είναι χόμπι, πλούσιων και φτωχών και μόνο ως τέτοιο πρέπει να εκλαμβάνεται. Μπορεί να έχει διάβασμα, να θέλει τύχη, να έχει σασπένς, να προσφέρει χαρά, απογοήτευση, να σε γεμίζει με συναισθήματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ο δρόμος ή ο τρόπος για να γίνει κανείς πλούσιος.
Είτε σου περισσεύουν πολλά και θέλεις να τα πετάξεις σε κάποια ρουλέτα στο καζίνο, είτε λίγα και θες να τα ποντάρεις σε κάποιο άλογο, σαν διασκέδαση μόνο θα το δεις, όπως όταν αγοράζαμε έναν λαχνό κάποτε στις ταβέρνες για να κερδίσουμε ένα καλάθι με δώρα.
Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ άλλες τόσες με οποιοδήποτε τρόπο. ΠΑΙΖΟΥΜΕ μόνο όσο αντέχει η τσέπη μας και αποκλειστικός σκοπός είναι η διασκέδαση. Δεν υπάρχει η λέξη "ΕΠΕΝΔΥΣΗ" σε κανένα παιχνίδι, όποιος είδε μ' αυτόν τον τρόπο το στοίχημα ή οτιδήποτε άλλο, καταστράφηκε και οικονομικά και ψυχολογικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2