Το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι

Αυτό που έχει κάνει το ποδόσφαιρο το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη είναι το γεγονός πως θα δεις πιο συχνά από οπουδήποτε αλλού, τον θεωρητικά αδύναμο να επικρατεί του θεωρητικά ισχυρού.
Η πορεία της φετινής Ατλέτικο Μαδρίτης μοιάζει να είναι βγαλμένη από κάποιο παραμύθι, αφού αψηφώντας τις πιθανότητες, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος και την συμμετοχή στον τελικό του Champion's League. Μια ομάδα με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από αυτές που πρωταγωνιστούν στο Ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, που γίνεται πρότυπο για κάθε ποδοσφαιρόφιλο και μέσω αυτής εκπληρώνεται η αντίληψη πως όλοι έχουν "δικαίωμα στο όνειρο".
Η πορεία της από την στιγμή που την ανέλαβε ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είναι καθόλου τυχαία βέβαια, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν ήταν και πολύ δύσκολη. Από τον Ιανουάριο του 2012 που την ανέλαβε ο Αργεντινός τεχνικός, την μεταμόρφωσε πλήρως και αυτή τη στιγμή ίσως βρίσκεται στην κορυφή της ακμή της. Πρώτα ήρθε η κατάκτηση του Europa League απέναντι στην εκπληκτική εκείνη τη σεζόν Αθλέτικ Μπιλμπάο, την επόμενη σεζόν (πέρυσι δηλαδή), η έξοδος στο Champion's League και η κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας μέσα στο σπίτι της συμπολίτισσας Ρεάλ και φέτος, όπως δείχνουν τα πράγματα, μπαίνει το κερασάκι στην τούρτα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ίσως (γιατί όχι), του Champion's League.
Αν καταφέρει να κατακτήσει τα 2 αυτά τρόπαια φέτος η Ατλέτικο, επίτευγμα που φαντάζει πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, ίσως κλείσει έναν πολύ πετυχημένο κύκλο που ελάχιστοι έως κανείς δεν φανταζόταν μέχρι σήμερα. Ο Σιμεόνε δείχνει να είναι από τους ανθρώπους εκείνους που δεν βάζει όρια στους στόχους του, παραμένει όμως ρεαλιστής, όπως και ο τρόπος που έμαθε την ομάδα του να αγωνίζεται. Το πιο δύσκολο από όλα είναι να μείνεις στην κορυφή και να ξεπερνάς κάθε χρόνο τον εαυτό σου, κάτι το οποίο πέτυχε η Ατλέτικο αυτά τα 2,5 χρόνια και μένει να δούμε αν μετά την κατάκτηση της κορυφής θα μπορέσει να μείνει εκεί.
Βέβαια, εδώ είναι που τα χρήματα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αφού ναι μεν για να χτίσεις μια ομάδα δεν χρειάζονται τόσα πολλά, για να την διατηρήσεις όμως κακά τα ψέμματα είναι απαραίτητα. Πολλές ομάδες στο παρελθόν έφτασαν στην κορυφή και την αμέσως επόμενη χρονιά διαλύθηκαν ή έπεσαν στην μετριότητα και ο λόγος ήταν, οι "μεγάλες" που έπεσαν σαν τα αρπακτικά επάνω τους προκειμένου να αρπάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν.
Για την Ατλέτικο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο, πως ο Ντιέγκο Κόστα θα πουληθεί το καλοκαίρι και ίσως ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες τον ίδιο δρόμο, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να κληθεί για ακόμα μια σεζόν να βάλει μυαλό και καρδιά προκειμένου να κρατήσει την ομάδα του στο υψηλότερο επίπεδο.
Ευχή κάθε υγιούς σκεπτόμενου ποδοσφαιρόφιλου, το παραμύθι της Ατλέτικο να έχει χαρούμενο τέλος φέτος και αν δεν καταφέρει να κρατηθεί εκεί ψηλά του χρόνου, να μην αργήσει να εμφανιστεί η νέα "σταχτοπούτα", αυτή που θα εμπνεύσει τον ανίσχυρο, τον αδύναμο, αυτόν που ονειρεύεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2