Λαϊκή απαίτηση

Ο κόσμος γουστάρει να βλέπει μπαλίτσα, ομάδες με κάκαλα και προπονητές που εμπνέουν τους παίχτες. Ξεπεράσαμε την εποχή της τρίπλας, της κλασσικής μουσικής και της ατσαλάκωτης Μπαρτσελόνα. Επιστροφή στο ροκ θέλουν οι περισσότεροι και ένα τελικό Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champion's League, που θα μας μείνει αξέχαστος για χρόνια.
Όσο καλός καλλιτέχνης και να είσαι, αν δεν έχεις ισχυρή προσωπικότητα σε τρώει η μαρμάγκα στο τέλος. Ακόμα και την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα να μπορείς να ζωγραφίσεις, αν δεν μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο θα περάσεις στα αζήτητα της ιστορίας. Τα τελευταία χρόνια ήμουν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του αγωνιστικού στυλ της Μπαρτσελόνα. Εκείνης της ομαδάρας που έριχνε 6 τεμάχια στη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου για πλάκα, που έκανε στον τελικό του Γουέμπλεϊ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μοιάζει με ομάδα της σειράς, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της. θαμπώθηκα είναι η αλήθεια από αυτή τη διαστημική ομάδα που οι παίκτες της άλλαζαν την μπάλα τόσο γρήγορα και με τόσο μεγάλη ακρίβεια, που ούτε στο Pro Evolution δεν μπορείς να κάνεις τέτοια πράγματα. Ομαδάρα η Μπαρτσελόνα με όλη τη σημασία της λέξεως, κοντέψαμε να ξεχάσουμε όμως την ουσία του πραγματικού ποδοσφαίρου, των προσωπικοτήτων, της δύναμης και της θέλησης. Άρχισα να κουράζομαι βλέποντας τον μονίμως ανέκφραστο Τσάβι, τον ατσαλάκωτο Γουαρδιόλα στον πάγκο και το χαμόγελο του Μέσι που θυμίζει 12χρονο παιδάκι που γυρίζει πίσω στο σπίτι με την μπάλα παραμάσχαλα επειδή τον φώναξε η μαμά του να μαζευτεί μέσα.
Άρχισα να αναπολώ την ποδοσφαιρική "αλητεία", τις μεγάλες μπαλαδόφατσες στους πάγκους και την ομάδα που θα φέρει τα πάνω κάτω στο κατεστημένο. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι, φαίνεται και από την κοινή γνώμη, ότι ο κόσμος ήδη καραγουστάρει την Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν οι περισσότεροι από αυτούς θαύμαζαν την Μπαρτσελόνα πριν μερικά χρόνια. Με την Ατλέτικο θα είναι οι περισσότεροι σήμερα, την σαφώς κατώτερη ποιοτικά ομάδα, αλλά την σαφώς πολύ ανώτερη σε ποδοσφαιρική "μαγκιά". Τη φάτσα του Σιμεόνε θα θέλουν να δουν οι περισσότεροι να πανηγυρίζει, παρά ακόμα ένα γκολ ποίημα του Μέσι. Ας το βάλει και με το γόνατο κάποιος παίκτης της Ατλέτικο, ας λήξει και 0-0, ο κόσμος δεν θα ξενερώσει. Οι περισσότεροι γουστάρουν να βλέπουν τον "μικρό" να ορθώνει το ανάστημα του απέναντι στο "μεγάλο" και να τον κερδίζει στο τέλος.
Με όλη αυτή την ενέργεια που έχει μαζευτεί από τη θέληση του κόσμου, είναι λαϊκή απαίτηση πλέον να περάσει η Ατλέτικο απόψε. Και στη ΔΤ θα μας δείξουν το Μπάγερν - Μάντσεστερ...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2