Πουλάει ο Jesus μετά από 2000 χρόνια, οι Beatles θα πουλάνε;

Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, τέτοιες μέρες που είναι να βγαίνουν πολλοί και να διατυμπανίζουν τα θρησκευτικά τους ή μη συναισθήματα και πιστεύω. Αφορμή φυσικά το Πάσχα των Χριστιανών και τα "πάθη" του Ιησού.
Δεν είμαι αυτός που θα διαλέξω πλευρά, αν και το να έχεις γνώμη είναι πάντα σεβαστό και επιβεβλημένο, στην προκειμένη περίπτωση όμως είμαι κάπου στη μέση. Ούτε με το παπαδαριό είμαι, ούτε όμως και με όσους βρίσκουν αφορμή αυτές τις μέρες να πουλήσουν πνεύμα. Κυρίως με τους δεύτερους τα έχω, που ειδικά τις ημέρες του Πάσχα θα ξεσαλώσουν και θα βγουν να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους. Το θρησκευτικό συναίσθημα δεν είναι ούτε πολιτική, ούτε αθλητικά για να βγεις έτσι απλά και να το κριτικάρεις. Πρόσωπο των ημερών είναι σίγουρα ο Ιησούς, δεν είναι όμως πρόσωπο της επικαιρότητας για να στήνεται "παρτάκι" γύρω από το όνομα του.
Κατανοώ το θυμό και την οργή ορισμένων, που παρακολουθούν χρόνια τώρα, την υποκρισία στο βίο των "πιστών" κατά τ' άλλα χριστιανών, αλλά και πολλών ιερέων, δεν επικροτώ όμως την στάση τους, να ειρωνεύονται και να συκοφαντούν την "θρησκεία" τέτοιες ειδικά μέρες. Κάποιοι άνθρωποι στις μέρες μας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, γυρεύουν την λύτρωση από τα προβλήματα τους, αναζητούν μιαν ελπίδα και η "θρησκεία" είναι αυτή που τους γεμίζει με δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίσουν τη ζωή. Η "θρησκεία" που για πολλούς μπορεί να είναι το "μεγάλο κόλπο" από την ημέρα που εφευρέθηκε, προκειμένου να ελέγχονται οι μάζες, δεν παύει όμως να αποτελεί και μια εσωτερική ανθρώπινη ανάγκη. Μπορεί οι φιλόσοφοι, οι ποιητές και οι επιστήμονες να έψαξαν το Θεό πιο διεξοδικά, δεν έχουν όμως όλοι οι άνθρωποι το ίδιο IQ για να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι αφουγκράζονται την "αλήθεια" χωρίς να μπουν στη διαδικασία της "λογικής", μα ακούγοντας περισσότερο την καρδιά τους και όσοι βλέπουν λίγο παραπέρα από τις "μάζες" καλό είναι να το σεβαστούν αυτό.
Υπάρχει κόσμος που πραγματικά υποφέρει, όχι μόνο λόγο της οικονομικής κρίσης, αλλά γενικότερα. Κάτω από τη σκέπη της "θρησκείας" βρίσκει έναν ίσκιο, μιαν ελπίδα, μιαν αγαλλίαση. Ας σεβαστούμε λοιπόν αυτές τις "μέρες" που ανήκουν σ' αυτούς που πραγματικά πονάνε και όσοι αντιτίθενται στον χριστιανισμό ή σε κάθε άλλο είδους δόγμα, ας χρησιμοποιήσουν τις υπόλοιπες 360 ημέρες για να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία και τις απόψεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2