Οι Πορτογάλοι καταστρέφουν το ποδόσφαιρο

Σε 2 παιχνίδια μας πήρε ο ύπνος στο Μουντιάλ μέχρι στιγμής, το πρώτο ήταν της Εθνικής μας και το δεύτερο αυτό μεταξύ Νιγηρίας και Ιράν. Καθόλου τυχαίο το θέαμα που παρουσίασαν η Εθνική μας ομάδα και η Εθνική ομάδα του Ιράν, αφού στον πάγκο τους βρίσκονται Πορτογάλοι προπονητές.

Ούτε κόμπλεξ βγάζω, ούτε τα κατεβάζω από το μυαλό μου αυτά που θα πω. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Φερνάντο Σάντος, Κάρλος Κεϊρός, Πάουλο Μπέντο, Ζοσέ Μουρίνιο, Ζεσουάλδο Φερέιρα και το νέο αίμα, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Αφήνω στην άκρη μόνο τον Αντρές Βίγια Μπόας που προσπαθεί το παλικάρι, αλλά από τότε που έφυγε από την Πόρτο, όπου πάει αφήνει πίσω του συντρίμμια στο τέλος. Άνετα θα μπορούσαν όλοι τους να είναι οδηγοί λεωφορείου, αφού, όσον αφορά τους 3 τουλάχιστον που κοουτσάρουν ομάδες του Μουντιάλ, παρουσίασαν ότι χειρότερο μέχρι στιγμής. Τον Φερνάντο Σάντος τον γνωρίζουμε σαν κάλπικη δεκάρα και δεν χρειάζεται να κάνω ανάλυση, το Ιράν του Κεϊρός και την Πορτογαλία του Πάουλο Μπέντο τις είδατε εχτές. Καμία από τις ομάδες που καθοδηγούν οι εν λόγω κύριοι δεν κατάφερε να σκοράρει μέχρι στιγμής, το κυριότερο είναι όμως, το θέαμα που παρουσίασαν, το οποίο ήταν άκρως αποκρουστικό.
Δεν χωράνε δικαιολογίες του στυλ, αυτούς έχω, αυτή την μπάλα μπορώ να παίξω, όταν βλέπεις ομάδες σαν την Αυστραλία ή την Κόστα Ρίκα να παίζουν ποδόσφαιρο και το Ιράν να παίζει κλωτσομπούνια για 90 λεπτά. Διπλές άμυνες ζώνης, πολύ ξύλο στο κέντρο, λόμπες από την άμυνα στην επίθεση και πάμε να πάρουμε το παιχνίδι με καμιά στημένη φάση και μισό μηδέν να γίνουμε ήρωες. Αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει η "πορτογαλική σχόλη" στις ομάδες της και μετά βγαίνουν οι δημοσιογράφοι και μιλάνε για "προφέσορες" και λάτρεις της τακτικής. Ακόμα και ο Σκολάρι που είναι Βραζιλιάνος, αλλά έχει κάτσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, την ίδια τακτική εφαρμόζει. Μπάλα μηδέν η Βραζιλία στην πρεμιέρα, να κρατήσω σου λέει το μηδέν πίσω και ένα τεμάχιο θα βρω τον τρόπο να το βάλω μπροστά με τους επιθετικούς που έχω.
Ο κόσμος ξύπνησε κι αυτοί κοιμούνται όρθιοι θα πω εγώ. Τους ξεφτίλισε χτες τους Πορτογάλους η Γερμανία, τους έδειξε πως παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μάστερ της τακτικής οι Ιταλοί με τον Πραντέλι στον πάγκο, ακόμα και οι Άγγλοι, παρόλο που έχασαν, παρουσίασαν κάτι καινούριο με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα των νεαρών παικτών της.
Εσύ ρε Πορτογαλία, με το 4-3-3 και το 4-5-1 που μας έχεις σπάσει τα νεύρα τα τελευταία χρόνια, τι πήγες να παρουσιάσεις εχτές; Τον Ούγκο Αλμέιδα με τη μουστάκα στην κορυφή της επίθεσης και τον Ρονάλντο με το Νάνι να παλεύουν με καμιά ατομική ενέργεια να κάνουν μισή ευκαιρία;
Καταστρέφουν το ποδόσφαιρο αυτοί οι κύριοι, με τον συντηρητισμό τους και την εμμονή τους στην άμυνα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2