Πάνε σπίτι τους οι Αφρικανοί

Δύσκολα να κάνει την υπέρβαση μία εκ των Αλγερία και Νιγηρία και να καταφέρει να περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Οι κληρώσεις δεν τις ευνόησαν και απόψε, απέναντι σε Γαλλία και Γερμανία, αναμένεται να δώσουν την τελευταία τους παράσταση στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Από τις Αφρικανικές ομάδες που συμμετείχαν στο Μουντιάλ, μ' άρεσε η Γκάνα περισσότερο, πριν αρχίσουν τα καραγκιοζιλίκια κι εκεί, μετά το ματς με τη Γερμανία. Για τη Νιγηρία είχα γράψει πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ και την πίστευα ότι μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση, τα κατάφερε, είχε την ατυχία να πέσει όμως επάνω στη Γαλλία. Μια Γαλλία που δεν γέμιζε και πολύ το μάτι πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, λόγω περισσότερο των εμφανίσεων της στα προκριματικά, εκεί όπου χρειάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία για να κερδίσει το εισιτήριο για τη Βραζιλία.
Εντυπωσιάζουν οι Γάλλοι και τουλάχιστον η εικόνα τους στα ματς των ομίλων μου επιτρέπει να πιστεύω ότι θα περάσει άνετα σήμερα το εμπόδιο της Νιγηρίας. Έχω να δω τόσο καλή Γαλλία, από το Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982, ούτε το 1998 δεν έπαιξε τόσο καλό ποδόσφαιρο, ειδικά με κάτι λιμά που είχε στον όμιλο, κάτι Σαουδικές Αραβίες και Νότιες Αφρικές. Σημειώνω όμως, όλα αυτά, στη φάση των ομίλων, μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις, αν και η εικόνα της μέχρι σήμερα πείθει και με το παραπάνω.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, οι Αλγερινοί αντιμετωπίζουν τους Γερμανούς. Χαβαλέ έκανε η Γερμανία στον όμιλο, μόνο με τη Γκάνα δυσκολεύτηκε πραγματικά, πλάκα έκανε στους Πορτογάλους και τους Αμερικανούς. Καλή ομάδα η Αλγερία, σωστά οργανωμένη σε όλες τις γραμμές και με πλάνο στο παιχνίδι της, έχει όμως ταβάνι. Πρέπει να της πάει "πάρα πολύ" το ματς απόψε για να κάνει την έκπληξη. Οι Γερμανοί έχουν την ποιότητα να διασπάσουν πολυπρόσωπες άμυνες, όπως αυτή που θα βρουν απόψε μπροστά τους και θεωρώ απίθανο να μην σκοράρουν στην κανονική διάρκεια. Το θέμα με τη Γερμανία είναι ότι παίζει με υπερβολική αυτοπεποίθηση που αγγίζει τα όρια της υπεροψίας. Έτσι την πάτησε με την Ιταλία στο EURO 2012, δεν βλέπω να την πατάει απόψε, ίσως όμως πληρώσει αυτή την συμπεριφορά σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.
Στοιχηματικά, που είναι και το ζουμί, αξία βρίσκω μόνο στο OVER 2,5 της Γαλλίας με τη Νιγηρία. Πιστεύω θα έχει πολύ καλύτερο ρυθμό αυτό το παιχνίδι σε σχέση με το Γερμανία - Αλγερία, στο οποίο το OVER 2,5 πληρώνει πολύ λιγότερο και δεν θα πρέπει να θεωρείται και βέβαιο. Οι Νιγηριανοί, εκτός από τον εκπληκτικό γκολκίπερ Ενγιεάμα, δεν είναι Αλγερία. Κοινώς, αμυντικά, δεν έχει τα στοιχεία εκείνα, να πάει ένα ματς όπως το αποψινό σε χαμηλό τέμπο, να κρατήσει το σκορ χαμηλά και τους Γάλλους μακριά από της περιοχή της. Μπορεί να κράτησε το μηδέν με Βοσνία και Ιράν, η μεν Βοσνία όμως έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (τις ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ στο 0-0) και το Ιράν ήταν η χειρότερη ομάδα του Μουντιάλ, αφού έπαιζε απίστευτο ταμπούρι πίσω. Η πραγματική εικόνα της Νιγηρίας ήταν στο ματς με την Αργεντινή το οποίο έληξε 3-2. Για τους πακέτους, ο ΑΣΟΣ στο 1,45 παίζεται, αν και για χοντρό ποντάρισμα, προσωπικά έχω θέσει όριο μου το 1,50. Για μας τα φτωχαδάκια, είναι πολύ καλή περίπτωση το OVER 2,5 που το  βρίσκει κανείς μέχρι και 1,85 στο διαδίκτυο.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2