Πιο έντιμοι οι τζογαδόροι από τους δημοσιογράφους

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το τζόγο, άνοιξαν τα μάτια μου. Έχω διαβάσει κι έχω δει τόσα πολλά παιχνίδια, όσα δεν έχει δει στην καριέρα του ένας επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος. Ελάχιστοι το κατέχουν το σπορ, όχι του τζόγου, αλλά του ποδοσφαίρου και φαίνεται αυτό από τις τραγικές περιγραφές των αγώνων στο παγκόσμιο κύπελλο. Να μην πιάσω στο στόμα μου και τους Έλληνες προπονητές, αφού οι περισσότεροι που κλήθηκαν να περιγράψουν τα παιχνίδια, δεν γνώριζαν καλά την ελληνική γλώσσα.
Θα μου πεις ρε μάγκα, τι ψάχνεις να βρεις τώρα, δεν είναι φιλόλογοι οι άνθρωποι, για μπάλα μιλάνε. Λες και οι ποδοσφαιριστές είναι το δείγμα του πλέον μορφωμένου ανθρώπου. Τους αφήνω αυτούς δεν είναι της ώρας. Πάμε στη δημοσιογραφική φάρα. Αυτοί οι υποτιθέμενοι μορφωμένοι άνθρωποι του αθλητικού χώρου, που κάνουν τα ρεπορτάζ, τις μεταδόσεις των αγώνων, που διαμορφώνουν την άποψη της κοινής γνώμης, πόσο το κατέχουν το άθλημα; Μόνο το πως θα στηθούν μπροστά στην κάμερα και πως θα μιλήσουν έχουν μάθει, γιατί από γνώσεις, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά. Έναν μέσο τζογαδόρο να βγάλεις στο γυαλί, αμόρφωτο, χωρίς ευφράδεια λόγου, θα στα πει καλύτερα, θα γνωρίζει περισσότερα.
Εκτός των ελλιπών γνώσεων τους, η βλακεία τους συνεχίζεται και σε άλλο επίπεδο. Παίρνουν χαρτάκι από τα αφεντικά τους και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Όποιον θέλουν τον ανεβάζουν και όποιον θέλουν τον κατεβάζουν. Κλασσικό παράδειγμα ο Φερνάντο Σάντος. Την έκανε λούης και γύρισε μόνος του στην Πορτογαλία με το αεροπλάνο και ξαφνικά έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης. Να κάτι αρθράρες με τα λάθη που έκανε ο Πορτογάλος και αποκλείστηκε η εθνική μας από την Κόστα Ρίκα. Μεγάλες οχιές οι δημοσιογράφοι. Ασπάζονται τον σφυγμό της κοινής γνώμης, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν απογοητευμένη από τον αποκλεισμό, από την ομάδα και με τον τρόπο που ήρθε. Βρήκαν κάποιον να φορτώσουν τον αποκλεισμό για να μας κοιμίσουν, πάντα έτσι γίνεται.
Τέτοιες πίπες από τζογαδόρο δεν θα διαβάσεις ποτέ. Θα σου κάνει έντιμη ανάλυση γιατί ποντάρει τα λεφτά του. Είναι αμερόληπτος, χέστηκε για σένα και το πως αισθάνεται η κοινή γνώμη. Θα τα βάλει όλα κάτω, θα τα ζυγίσει και θα σου κάνει εκτίμηση. Δεν θα πέσει πάντα μέσα, η άποψη του όμως δεν έχει δόλο.
Να βγάζουν κανένα τζογαδόρο στην τηλεόραση που και που να μιλάει για ποδόσφαιρο, να μορφώνονται μερικοί. Όχι κάνα μαλάκα που ανοίγει την εφημερίδα στο πρακτορείο, διαβάζει από Β' Νορβηγίας μέχρι πρωτάθλημα Χιλής και δεν γνωρίζει τι χρώμα φανέλα φοράει η Πάρμα, τέτοιους καμένους έχει πολλούς. Κάποιον που παρακολουθεί 1-2 πρωταθλήματα, που ποντάρει χοντρά και δεν μιλάει την ξύλινη γλώσσα αυτών των τσουτσεκιών, να μάθει ο κόσμος τι εστί ποδόσφαιρο, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Το Tzogadomoutro μιλάει ελληνικά. Το σχόλιο σου είναι εξίσου σημαντικό με τα γραφόμενα του. Δίνει τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2