Οι τραμπουκισμοί του ΟΠΑΠ στις πτώσεις των αποδόσεων.

Πόσες φορές δεν την έχεις πατήσει με ένα καλό σημείο που έχεις σταμπάρει και μέχρι να αποφασίσεις να το ποντάρεις ή μέχρι να πας στο πρακτορείο, η απόδοση του έχει αλλάξει και είναι μικρότερη. Στις εταιρείες του διαδικτύου το ποντάρισμα γίνεται "real time" και ενημερώνεσαι άμεσα για μια απόδοση που έχει αλλάξει πριν κάνεις το ποντάρισμα σου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον ΟΠΑΠ, που δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση και το χειρότερο απ' όλα, βλέπεις την αλλαγή στην απόδοση αφού εκτυπωθεί το δελτίο σου, όταν είναι ήδη αδύνατο να το ακυρώσεις!






Η συγκεκριμένη εταιρεία, από τους μεγαλύτερους και πιο επικερδείς κρατικούς οργανισμούς τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί σαν "τραμπούκος", όπως ακριβώς και το ίδιο το κράτος απέναντι στον πολίτη.
Το στοίχημα δεν παύει να είναι ένα τυχερό παιχνίδι, όπως οι παίκτες όμως σέβονται τους κανόνες, έτσι και η εταιρεία θα πρέπει να σέβεται τους παίκτες. Με ένα πλαίσιο που περνάει απαρατήρητο από τους περισσότερους πάνω στο κουπόνι που εκδίδει, μας ενημερώνει πως οι αποδόσεις μπορεί να μεταβάλλονται και γι' αυτό θα πρέπει να ενημερωνόμαστε από τον πράκτορα.


Κλασσική τακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι κρατικοί οργανισμοί, να σε στέλνουν από τον έναν στον άλλο, με σκοπό στο τέλος να κουραστείς και να τα παρατήσεις. Το ίδιο δεν κάνει και το υπουργείο οικονομικών άλλωστε; Σου πετάει έναν νόμο, αδιαφορώντας αν εσύ μπορείς να ανταπεξέλθεις ή όχι στις υποχρεώσεις σου και μετά σε στέλνει στην εφορία να βγάλεις άκρη. Εκεί όταν πας, ο έφορος θα επικαλεστεί το ΝΟΜΟ και άντε βγάλε εσύ άκρη!

Το αυτό συμβαίνει και στα πρακτορεία λοιπόν. Τι να πρωτοκάμει αυτός ο έρμος ο πράκτορας. Το Σαββατοκύριακο ειδικά, θα πρέπει να είναι με ένα πίνακα και μια κιμωλία στο χέρι και να αλλάζει αποδόσεις από το πρωί. Γίνονται αυτά τα πράγματα....; ειδικά όταν έχεις να ασχοληθείς και με άλλα τόσα πράγματα, τζόκερ, λόττο, πρόττο, προ-πο και πάει λέγοντας.

Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν λέει να γίνει το απλό, το λογικό, να χτυπάει δηλαδή το μηχάνημα όταν έχει αλλάξει η απόδοση. Βγάζεις το κουπόνι κύριε μου Πέμπτη βράδυ με τις αρχικές αποδόσεις; Έχει αλλάξει κάποια απόδοση σε ένα γεγονός; Αφού τα μηχανήματα σου στα πρακτορεία όλα είναι συνδεδεμένα με το κέντρο και είναι online 24 ώρες το 24ωρο, γιατί δεν τα προγραμματίζεις να βγάζουν μία ένδειξη ή να χτυπάνε ότι η απόδοση άλλαξε και να δώσεις το δικαίωμα στον παίκτη να αποφασίσει αν θα βάλει τα λεφτά του τελικά ή όχι;

Κανένα ενδιαφέρον, καμία εκτίμηση στα ευρώ που καταθέτουν οι απλοί πολίτες, μοναδικός στόχος είναι να σου τα πάρουν. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό άραγε. Θυμάμαι τον πρώτο καιρό που έπαιζα στο διαδίκτυο και μου είχε κάνει εντύπωση, σε μεγάλη εταιρεία του διαδικτύου, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, που μόλις πατούσες το κουμπί για να ποντάρεις και άλλαζε η απόδοση, σταματούσε τη διαδικασία, σε ενημέρωνε ότι η απόδοση άλλαξε (άσχετα αν πήγε προς τα κάτω ή προς τα πάνω) και σε ρωτούσε αν το αποδεχόσουν αυτό.

Δεν ασχολούμαι ούτε με το τζόκερ ούτε με το Λόττο, ούτε με άλλα τυχερά παιχνίδια και σαν παίκτης του στοιχήματος που ποντάρω σε "ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ" και υπολογίζω την χασούρα και τα κέρδη μου, έχω την απαίτηση να ενημερώνομαι όταν κάτι αλλάζει.

Το μοναδικό μεγάλο επιχείρημα του ΟΠΑΠ για να προσελκύσει τους παίκτες, είναι ότι τους πληρώνει άμεσα, ατάκα κι επί τόπου και τίποτα άλλο. Είναι έτη φωτός στο πίσω στο παιχνίδι του στοιχήματος και οι ιθύνοντες (όπως συμβαίνει και συνέβαινε σε κάθε άλλο κρατικό οργανισμό), είτε αδιαφορούν, είτε εκμεταλλεύονται την ημιμάθεια ή την αμάθεια του κόσμου.

Ελπίζω να μην αργήσει να έρθει η μέρα, που θα ανοίξουν πρακτορεία και ιδιωτικές στοιχηματικές εταιρείες (όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό) και τότε θα φανεί η τεράστια διαφορά.

Αν και ήμουν καυστικός σε όλο το άρθρο, ελπίζω να μην έρθει εκείνη η στιγμή και είναι ήδη αργά, αφού στην Ελλάδα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι χιλιάδες, αρκετοί από αυτούς έχουν υπαλλήλους, έχουν ρίξει δικά τους χρήματα στις επιχειρήσεις τους και όπως και να 'χει, η βόλτα στο πρακτορείο έχει πάντα την δικιά της διαφορετική ομορφιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2