NO BET στο δημοψήφισμα

Τι καταλαβαίνει ο Έλληνας ακούγοντας δημοψήφισμα στις μέρες μας; Αν κρίνω από τις αντιδράσεις του, το ντου στα ATM, τα βενζινάδικα και τα σούπερ μάρκετ, μάλλον φοβάται... Σπέρνει κάποιος τον φόβο ή έχει διαμορφώσει ο λαός ολοκληρωμένη άποψη για το που πάει η χώρα και ποιο θα είναι το αντίκτυπο μιας τέτοια διαδικασίας.




Οι καταστάσεις που ζούμε μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν κωμικοτραγικές. Ακόμα κι αυτοί που συνιστούν ψυχραιμία δεν πείθουν με τις πράξεις τους και ο λαός τώρα έρχεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα.
Μας δίνουν δηλαδή με λίγα λόγια ένα ματς, μια καυτή πατάτα που δεν θα κρατούσαμε σε καμία περίπτωση στα χέρια μας και μας λένε διαλέχτε! ΝΑΙ ή ΟΧΙ!
Η άγνοια και η παραπληροφόρηση για τις συνέπειες κάθε απάντησης μας, ισοδυναμεί με ποντάρισμα σε ματς του πρωταθλήματος του Καζακστάν. Κι άντε στο στοίχημα επιλέγεις τι θα παίξεις και στην χειρότερη περίπτωση δεν παίζεις, δεν ποντάρεις τίποτα, απλά τσαλακώνεις το δελτίο και το πετάς.
NO BET, είναι ξεκάθαρη επιλογή του παίκτη, εκεί που στριμώχνουν οι καταστάσεις, που δεν γνωρίζει τις ομάδες και το πρωτάθλημα, που δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα, που το ένστικτο του, του λέει μην μπλέκεις!
Εδώ όμως είναι αναγκασμένος να ψηφίσει κάτι, 2 επιλογές, ή άσπρο ή μαύρο, χωρίς να υπάρχει άλλη ενδιάμεση επιλογή. Δημοκρατία σου λέει, μια λέξη, μια έννοια κουκουλωμένη με ένα δίλημμα που διχάζει. Που και ξύπνιος να είσαι και πεις ότι εγώ δεν λέω ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ, σας φτύνω και φεύγω, θα αποφασίσουν οι άλλοι για σένα και θα σε πάρει μαζί τους η μπάλα.
Πρώτος διδάξας ο Πιλάτος, που ένιψε τας χείρας του και είπε άντε γαμηθείτε στο λαό που αλάλαζε από κάτω, βγάλτε το φίδι μόνοι σας από την τρύπα.
Αν πόνταρα κάτι, ένα γεγονός, θα ήταν η ηρωοποίηση του Alexis. Ότι θα γίνει πρώτος μάγκας, θα ανεβάσει κατακόρυφα τα ποσοστά του, δίνοντας την ψευδαίσθηση στον Έλληνα, πως με την απόφαση του, κρατάει την τύχη της χώρας στα χέρια του, πως θα την πει στον Γερμανό, τον Γάλλο, τον Άγγλο.
Εμείς θα διαλέξουμε με λίγα λόγια, πως θα σταυρωθεί η χώρα κι αν τυχόν συμβεί κάτι ακόμα πιο τραγικό και το καράβι δεν μπορεί να αποφύγει τα βράχια, όλοι αυτοί που κόπτονται για το καλό της πατρίδος, θα πίνουν τα μοχίτο τους σε καμιά Ίμπιζα και θα κάνουν επανάσταση από εκεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2