Ζούμε στον μικρόκοσμο μας

Δεν είναι κακό να ζει κανείς στον κόσμο του ή μάλλον καλύτερα στον μικρόκοσμο του. Οι προηγούμενες γενιές δε γνώριζαν τι γίνονταν πέρα από την πόρτα του σπιτιού τους, άντε την γειτονιά τους, άντε το χωριό τους.


Σ' ένα από αυτά τα χωριά ζω κι εγώ (κομματάκι μεγάλο), που οι περισσότεροι άνθρωποι (όπως συμβαίνει κι αλλού άλλωστε), αγνοούν ή προτιμούν να αγνοούν τι γίνεται στον έξω κόσμο. Έτσι βολεύει τον άνθρωπο, να πιστεύει ότι ο κόσμος είναι ό,τι  βλέπει τριγύρω του, ό,τι ακούει και αισθάνεται και πως ό,τι βρίσκεται πιο πέρα από τα σύνορα που αυτός έχει θέσει, είναι μια άβυσσος που καταπίνει τα πάντα.

Οδηγώντας λοιπόν και επιστρέφοντας στο σπίτι μου, είχα την τιμή να ακούσω γνωστό δημοσιογράφο της πόλης, να κάνει παράπονα, γιατί οι Ολλανδοί σνομπάρισαν την αποψινή επίσκεψη του ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ. Ούτε τι ενδεκάδα σκοπεύει να κατεβάσει ο Βλάνταν Ίβιτς στον αγώνα, δεν έγραφε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Άμστερνταμ, παρά μόνο, ότι ο Άγιαξ υποδέχεται απόψε τον ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη. Αυτό μόνο, 1 φράση, μισή γραμμή αφιέρωσαν οι Ολλανδοί στην ομάδα της πόλης μου, οι οποίοι σύμφωνα με τον έγκριτο πάντα δημοσιογράφο, δεν σέβονται το αναγνωστικό τους κοινό! Στη Θεσσαλονίκη βέβαια, που οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα σέβονται το φίλαθλο κοινό της πόλης, φροντίζουν εδώ και πολλά χρόνια για την αντικειμενική του ενημέρωση.

Είπαμε, ζούμε στον μικρόκοσμο μας, οι καφετέριες θα φουλάρουν απόψε από φιλάθλους - οπαδούς, που οι μισοί από αυτούς δεν γνωρίζουν σχεδόν ούτε μισό παίκτη του Άγιαξ, όπως κάτι γιαγιάδες που μπορεί να μην κατάλαβαν ποτέ ότι η γη είναι στρόγγυλη και γυρίζει γύρω από τον ήλιο, αλλά πανηγύριζαν τα γκολ του Χαριστέα το 2004 και τα καλάθια του Νίκου Γκάλη το 1987.

Απόψε παίζει η ΠΑΟΚΑΡΑ και όλα τ' άλλα είναι περιττά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2