Τρίζουν καρέκλες

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του ΟΧΙ, του Halloween (ναι, το γιορτάζουμε κι αυτό τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δυστυχώς) και των πρώτων απολύσεων των προπονητών. Η έκφραση "δεν προλαβαίνει την παρέλαση" αποκτά ουσία και νόημα όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά, άσχετα αν πιστεύουν κάποιοι πως στα μεγάλα πρωταθλήματα, όλοι οι πρόεδροι δείχνουν υπομονή και καλά.



Έχει πολλά αρπακτικά που περιμένουν στην γωνία τέτοιες μέρες, πάνω από το τηλέφωνο, προσδοκώντας την απόλυση κάποιου για να επωφεληθούν οι ίδιοι φυσικά. Ήδη έχουν χάσει την δουλειά τους αρκετοί, αυτό το σαββατοκύριακο όμως τρίζουν οι καρέκλες αρκετών περισσότερων. Στην Ισπανία αυξάνεται πολύ η πίεση στον Πέπε Μελ της Λα Κορούνια και ακόμα περισσότερο στον Μίτσελ της Μάλαγα. Στην Premier League έντονη αμφισβήτηση υπάρχει πλέον στο πρόσωπο του Σέξπηρ της Λέστερ, που από βοηθός πέρυσι έγινε πρώτος προπονητής μετά την απομάκρυνση του Ρανιέρι. Στην Γαλλία υπάρχει μεγάλη γκρίνια στην Λιλ για τον Μαρσέλο Μπιέλσα, αφού η ομάδα ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα μετά την Παρί στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά δεν αποδίδει τα αναμενόμενα στο χορτάρι. Η λίστα είναι μεγάλη, υπάρχουν κι άλλοι, εγώ απλά ανέφερα μερικά από τα πιο χτυπητά ονόματα στους σημερινούς αγώνες.


Αγγλία:


Μπόρνμουθ - Λέστερ: Αλλιώς την περίμεναν την σεζόν στην Μπόρνμουθ κι αλλιώς εξελίσσεται προς το παρόν, αφού 1 νίκη και 5 ήττες σε 6 παιχνίδια, δεν είναι καθόλου ικανοποιητικός απολογισμός. Μία από τα ίδια και για την Λέστερ, που έχει απλά 1 βαθμό περισσότερο από την σημερινή της αντίπαλο και δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, γεγονός που το κατάφερε μόλις μία φορά φέτος, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπράιτον. Αμφότερες έχουν κερδίσει μόνο την Μπράιτον και βράζουν στο ίδιο καζάνι, έχουν μεγάλη ανάγκη για βαθμούς και δέχονται εύκολα γκολ πίσω. Καλές πιθανότητες για γκολ με το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 να πληρώνει πάνω από 2,00, ενώ θα έδινα κι ένα οριακό προβάδισμα στην Μπόρνμουθ, θεωρώντας ότι έχει παίξει καλύτερα από ότι δείχνει η βαθμολογική της θέση.

Γερμανία:


Βόλφσμπουργκ - Μάιντζ: Μεγάλη εμφάνιση από την  Βόλφσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική, κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 2-0 και να ισοφαρίσει την Μπάγερν μέσα στην έδρα της. Μάγκικη εμφάνιση, καθώς η Μπάγερν προηγήθηκε κιόλας με πέναλτι μαϊμού το Λεβαντόφκσι. Φαίνεται πως ο καινούριος προπονητής Μάρτιν Σμιντ έφερε καινούρια αύρα στο στρατόπεδο των Λύκων, που θέλουν να πετύχουν σήμερα την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Η Μάιντζ εντός έδρας έχει πετύχει πολύ σημαντικές νίκες απέναντι σε Χέρτα και Λεβερκούζεν, εκτός έδρας όμως έχει 2/2 ήττες (αν και η μία είναι λογική από την Μπάγερν) χωρίς να πετύχει γκολ, ενώ συνολικά έχει ηττηθεί στα 12 από τα 15 τελευταία της παιχνίδια εκτός έδρας στην Μπουντεσλίγκα! Η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που έχουν στο μυαλό τους οι γηπεδούχοι, προκειμένου να εξαργυρώσουν και το θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο, ΑΣΟΣ που διπλασιάζει.

Γαλλία:


Ντιζόν - Στρασβούργο: Μάχη στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, με την Ντιζόν να έχει δείξει καλύτερα δείγματα μέχρι στιγμής και σαφώς να έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην κατηγορία από την "πρωτάρα" Στρασβούργο. Οι νεοφώτιστοι, έχουν κερδίσει μόνο την προβληματική Λιλ με 3-0 (που τελείωσε το ματς με 9 παίκτες) και έχουν πάρει μια ισοπαλία με 1-1 από την Μονπελιέ, όλα αυτά στις πρώτες αγωνιστικές, αφού έκτοτε μετρούν μόνο ήττες, σκοράροντας μόλις 1 γκολ. Πιο ανταγωνιστική η Ντιζόν, πήρε ένα πολύτιμο βαθμό την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λυών με το τρελό 3-3, σκοράρει εύκολα, ειδικά εντός έδρας, αχίλλειος πτέρνα της όμως είναι η άμυνα που με 16 γκολ παθητικό, είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος. Θα ρισκάρω με τον ΑΣΟ, έχοντας υπόψη πως το Στρασβούργο είναι η χειρότερη ομάδα εκτός έδρας αυτή τη στιγμή και η γηπεδούχος που την επόμενη αγωνιστική πάει στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει την Παρί, θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στο σημερινό παιχνίδι.

Οι επιλογές μου:

Μπόρνμουθ - Λέστερ ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ & OVER 2,5 2,02
Βόλφσμπουργκ - Μάιντζ ΑΣΟΣ 2,15
Ντιζόν - Στρασβούργο ΑΣΟΣ 2,17

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2