Ο εγωισμός κινεί το σύμπαν

Από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος, οι γαλαξίες, τα άστρα, οι σούπερ νόβες, οι πλανήτες, η ζωή, ό,τι βλέπουμε και αισθανόμαστε τριγύρω μας, ακόμα κι όσα ακόμα δεν μπορούμε να δούμε, υπακούουν στο ένστικτο της επιβίωσης.



Εδώ δεν χωράνε φιλοσοφίες, επιβιώνει λέμε το πιο δυνατό, το πιο γρήγορο, το πιο έξυπνο, το καλύτερο από τα υπόλοιπα είδη. Ακόμα κι ο άνθρωπος, ο Homo Sapiens, που έχει καταφέρει να τιθασεύσει ή να εκλογικεύσει πολλά από τα ένστικτά του, εις βάρος κάποιου άλλου είδους επιβίωσε. Εκεί που χρειάστηκε σκότωσε, εξαθλίωσε ή εκμεταλλεύτηκε κάποιον αδύνατο, για να βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να μεταφραστούν και σαν εγωισμός, αν θέλουμε να δώσουμε την έννοια της κατάκτησης της υπεροχής στην συγκεκριμένη λέξη και επιπλέον προκύπτει το συμπέρασμα, πως όσοι ξέρουν να "εκμεταλλεύονται" επιβιώνουν ή τέλος πάντων ανεβαίνουν στην πυραμίδα της επιβίωσης.
Πάντα πίσω από κάθε πόλεμο, από κάθε ληστεία, από κάθε απάτη, βρίσκεται ένας "εγκέφαλος", που μπορεί να μην έχει τα μπράτσα του Σταλόνε, έχει όμως περισσότερο μυαλό από αυτούς που κατάφερε να εξαπατήσει. Με λίγα λόγια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα επιβιώσει ο πιο έξυπνος, ο πιο πονηρός και η εξυπνάδα είναι αυτή που έφερε τον Home Sapiens μέχρι εδώ, όχι τα μούσκουλα!
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα λοιπόν, οι έχοντες το υψηλότερο IQ, την πιο ανεπτυγμένη αντίληψη, την "φωτιά" και το "φως", εκμεταλλεύονται τους πιο αδύναμους με αμέτρητους τρόπους και καταφέρνουν να επιβιώνουν μέσω ή εις βάρος αυτών.
Θα βάλω κάπου εδώ μια άνω τελεία στο σημερινό μου φιλοσοφικό παραλήρημα, αλλά θα επανέλθω σύντομα επί του θέματος και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Θεωρώ πως οι περισσότεροι ίσως θα έχετε καταλάβει που την πάω την δουλειά, αλλά για όσους δεν μπήκαν στο νόημα, απλά θα πω, να προσέχετε πολύ από που αντλείτε τις πληροφορίες σας.

Πάμε να μιλήσουμε και για στοίχημα, καθότι άργησα πολύ σήμερα και σίγουρα δεν περιμένετε να διαβάσετε τις επιλογές  μου για να ποντάρετε, αλλά εγώ αισθάνομαι υποχρέωση να γράψω τα σημερινά μου πονταρίσματα.

Βαλένθια - Σεβίλλη: Η ευκαιρία στο ποντάρισμα της Βαλένθια ήταν την προηγούμενη Κυριακή στο  παιχνίδι με την Μπέτις που σκόρπισε στους 5 ανέμους. Η Σεβίλλη σήμερα θα είναι σίγουρα πολύ πιο υποψιασμένη, ενώ  ποιοτικά είναι και ένα σκαλί πιο πάνω από την συμπολίτισσα της. Παρόλα αυτά, η Βαλένθια (αν εξαιρέσουμε εκείνο το τραγικό 10λεπτο που χαλάρωσε με την Μπέτις και έφαγε 3 γκολ με αποτέλεσμα το 0-4 να γίνει 3-4) βγάζει σοβαρότητα, ξέρει πολύ καλά τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο και έχει πιο ξεκούραστους παίκτες, αφού δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Η Σεβίλλη άλλωστε δεν ενθουσιάζει στα εκτός έδρας.

Ναντ - Γκινγκαμπ: Στρωμένη ομάδα είχε η Ναντ όταν την ανέλαβε ο Ρανιέρι φέτος, αφού ο Κονσεϊσάο είχε κάνει ήδη πολύ καλή δουλειά από πέρυσι. Ο Ιταλός βέβαια έχει διαφορετική φιλοσοφία, την οποία άργησε να περάσει στους παίκτες όπως δείχνουν τα πράγματα, ήδη όμως έχει αρχίσει να ρολάρει το πράγμα. Η Γκινγκάμπ χάνεται στα εκτός έδρας και εκτός από τη νίκη επί της αδύναμης Μετς στην πρεμιέρα, δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο αξιόλογο μακριά από το σπίτι της.

Βάσκο - Κοριτίμπα: Από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας η Βάσκο, φορτσάρει για την έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες και μπορεί να καταφέρει τη νίκη απόψε απέναντι στην ντεφορμέ (1-1-4) και αδύναμη εκτός έδρας Κοριτίμπα. Σε ελκυστική απόδοση ο ΑΣΟΣ.

Λοντρίνα - Παϊσαντού: Η πιο χύμα ομάδα στην Β' Βραζιλίας είναι η Λοντρίνα, μετράει τα περισσότερα OVER 2,5 (18/30), έχει την καλύτερη επίθεση και την 2η χειρότερη άμυνα. Πιο ισχυρό το βαθμολογικό κίνητρο της Παϊσαντού, αφού η φιλοξενούμενη βρίσκεται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται ασφάλεια. Η Παϊσαντού είναι η 2η ομάδα σε OVER 2,5 εκτός έδρας (9/15) και μ' αυτά τα δεδομένα υπάρχουν καλές πιθανότητες να δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι εδώ. Ποντάρισμα στα πολλά γκολ λοιπόν.

Ρεν - Λιλ: Άνω κάτω  έχει γίνει η Ρεν με τα τερτίπια του ιδιοκτήτη και του γιου του, με τον δεύτερο να θέλει να φάει τον  πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας χωρίς να έχει ενημερώσει τον πατέρα του. Τραγελαφικές καταστάσεις που δεν μου κάνουν εντύπωση πάντως και πιστεύω είναι οικείες στο ελληνικό κοινό, από την στιγμή που έχουμε κι εδώ κάτι μαντράχαλους (ονόματα δεν λέμε), γόνους πλούσιων οικογενειών, που το μόνο πράγμα το οποίο τους δίνει υπόσταση είναι η ομάδα του μπαμπά τους. Στη αντίπερα όχθη η Λιλ του τεράστιου Μαρσέλο Μπιέλσα (ο οποίος αν έβλεπε κάτι τέτοιο στην ομάδα του θα ήταν ήδη πίσω στην Αργεντινή), δείχνει να συνέρχεται αγωνιστικά. Στο ίδιο καζάνι βράζουν άλλωστε οι 2 ομάδες και είναι προτιμότερο να κοιτάξει κάποιος προς τα δεξιά σήμερα, αφού στη Λιλ γίνεται πιο σοβαρή δουλειά.

Σεβίλλη Β' - Σαραγόσα: Οι περισσότερες Β' ομάδες στην Ισπανία είναι να 'χαμε να λέγαμε, κάτι σαν πειραματικά σύνολα περισσότερο, αφού δεν επιτρέπεται να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία. Τι να αγωνίζονται στην Γ' κατηγορία δηλαδή οι πιτσιρικάδες της Σεβίλλης (που σίγουρα δεν έχουν σκοπό να μείνουν σ' αυτήν την ομάδα για πολύ καιρό), τι στην Β'. Η Σαραγόσα κάθε χρόνο πιέζεται για να επιστρέψει στην Primera, πατάει καλά στα τελευταία της παιχνίδια, κέρδισε πρόσφατα τη Νουμάνθια με 3-0 εντός έδρας και δεν ηττήθηκε στα 5 τελευταία της (2-3-0). Αξίζει το ρίσκο στο ΔΙΠΛΟ, στις αποδόσεις που κυκλοφορεί.

Οι επιλογές μου:

Βαλένθια - Σεβίλλη ΑΣΟΣ 2,10
Ναντ - Γκινγκαμπ ΑΣΟΣ 2,17
Βάσκο - Κοριτίμπα ΑΣΟΣ 2,00

Λοντρίνα - Παϊσαντού OVER 2,5 2,12
Ρεν - Λιλ ΔΙΠΛΟ 3,50
Σεβίλλη Β' - Σαραγόσα ΔΙΠΛΟ 2,50

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2