Μπάλα είναι και γυρίζει

Στο τζόγο υπάρχει η ρέντα, υπάρχει και η γκίνια. Αυτά αφορούν καθαρά την τύχη, τις συμπτώσεις, το timing, είτε παίζεις ρουλέτα, είτε φρουτάκια, είτε στοίχημα, κάποιες φορές σε πάει δεξιά, άλλες αριστερά, ότι και να κάνεις, δεν εξαρτάται από 'σένα. Ο καλός ο παίκτης όμως ξεχωρίζει από την πειθαρχία του, το σωστό διάβασμα και όχι απαραίτητα την ευστοχία των επιλογών του.



Όπα ρε φίλε, θα βγει και θα μου πει τώρα κάποιος, αυτά τα γράφεις για να χρυσώσεις το χάπι, να κουκουλώσεις τις αποτυχίες σου. Δεν είναι έτσι. Ο λόγος που τα γράφω αυτά, είναι για να καταπολεμήσω τον φόβο, το συναίσθημα που κυριεύει τον παίκτη, όταν όλα πάνε στραβά, όταν δεν του κάθεται τίποτα. Όταν έχεις ρέντα, το χέρι βάζει με ευκολία τα χρήματα, όταν όμως δεν σου κάθεται τίποτα, όταν όλα στραβώνουν, τότε το χέρι τρέμει, γεμίζεις με αμφιβολίες, γίνεσαι άτολμος.
Η εμπειρία μου μ' έχει διδάξει, να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις. Ο έξυπνος ο τζογαδόρος βλέπει και διορθώνει τα λάθη του, ακόμα κι όταν κερδίζει, αναγνωρίζει την παρέμβαση της τύχης. Τα λάθη δεν φαίνονται μόνο όταν χάνουμε, αλλά και όταν κερδίζουμε. Όταν χάνει κάποιος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έκανε λάθος επιλογές, αφού μπορεί η μπάλα να μην θέλει να μπει με τίποτα μέσα, όπως και όταν κερδίζει, με μισή ευκαιρία ενώ ο αντίπαλος χάνει μαλλιά, να ματώσει το πλεκτό.
Ο καλός ο παίκτης, προβλεπτικά, μπορεί να πέσει μέσα, στην εξέλιξη του ματς, αν μια ομάδα κατέβει επιθετικά, αν θα κάνει πολλές φάσεις, αν είναι καλύτερη από τον αντίπαλο, αν μπορεί να παίξει καλή άμυνα κτλ κτλ. Δεν εξαρτώνται όλα από αυτόν, πάντα παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Γι' αυτό, όσο εξελίσσεται κάποιος, όσο μαθαίνει, όσο βλέπει και διαβάζει πληροφορίες, η μπάλα θα γυρίζει με το μέρος του.
Αυτό είναι το καθήκον του παίκτη, να παίζει αυτό που βλέπει, αυτό που ξέρει καλά, αυτό που είδε και έχει διαβάσει, ακολουθώντας ενίοτε και το ένστικτο του, κι αν δεν του κάτσει, τύψεις να μην έχει καθόλου.

Θέλτα - Βαγιαδολίδ: Η Θέλτα είναι ομάδα που κυνηγάει κάθε χρόνο την έξοδο στην Ευρώπη και η Βαγιαδολίδ την παραμονή στην κατηγορία. Σφιχτή ομάδα η φιλοξενούμενη, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει δίχτυα σε 4 ματς, ενώ από την άλλη η Θέλτα κεντάει στην επίθεση, έχει όμως τα θεματάκια της στην άμυνα. Πριν το ματς με την Χιρόνα που ηττήθηκε με 3-2, η Θέλτα είχε κερδίσει Λεβάντε εκτός και Ατλέτικο εντός. Η Βαγιαδολίδ θέλει πολύ δουλειά ακόμα, ούτε στο προηγούμενο με την Αλαβές που ηττήθηκε 0-1 ήταν καλή, άμυνα θα κατέβει να παίξει και ότι βγει. Ανώτερη ποιοτικά η Θέλτα, έχει ομοιογένεια και συνήθως ανάλογα ματς τα καθαρίζει στο Μπαλαϊδος.

Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ: Ανάλογο ματς με το προηγούμενο, αν και μιλάμε για εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Η Βόλφσμπουργκ έχει ξεκινήσει δυναμικά το πρωτάθλημα, είναι αήττητη και αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις με το πολύ ώριμο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει. Η Φράιμπουργκ ψάχνει την πρώτη της νίκη, αλλά και ψάχνεται γενικώς, ειδικά όταν αγωνίζεται μακριά από το σπίτι της. Αν φημιζόταν για κάτι η Φράιμπουργκ τα τελευταία χρόνια, αυτό ήταν η άμυνα της και η μαχητικότητα της, κυρίως εντός έδρας όμως, αφού εκτός, χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητας της. ΑΣΟ βλέπω κι εδώ, ελπίζοντας να μην ανοίξει τα στραβά της η Φράιμπουργκ σήμερα.

Λέστερ - Χάντερσφιλντ: Δεν είναι ότι δεν παίζει καλά η Λέστερ, απλά κάτι της λείπει. Μπορεί να είναι άτυχη ή να υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης κάποιες φορές, δείχνει όμως ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και φέτος. Χωρίς νίκη ακόμα η Χάντερσφιλντ στη σεζόν, δίχως φαντασία και δημιουργικότητα μπροστά, στηριζόμενη κυρίως στην αμυντική της λειτουργία, η οποία όμως δεν την έχει βοηθήσει να κατακτήσει κάποια νίκη. Η Λέστερ εντός έδρας είναι αξιόπιστη και δίκαιο φαβορί για να κατακτήσει τη νίκη.

Οι επιλογές μου:

Θέλτα - Βαγιαδολίδ ΑΣΟΣ 1,75
Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ ΑΣΟΣ 1,75
Λέστερ - Χάντερσφιλντ ΑΣΟΣ 1,65

*Οι αποδόσεις είναι από το *stoiximan.gr έτσι όπως διαμορφώθηκαν την στιγμή που γραφόταν το άρθρο

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2