Δεν σου κάνω τον Άγιο...

Μεγάλο το ξεφτιλίκι της Ισπανίας χτες, μεγαλύτερο όμως αυτό του Κασίγιας. Το ότι δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, φάνηκε και στον τελικό του Champion's League, που τελικά κατέκτησε η ομάδα του η Ρεάλ και ξεχάστηκε εύκολα η "έξοδος του Μεσολογγίου" που είχε κάνει στο 1ο γκολ. Χτες το βράδυ, πρόσθεσε ακόμα μια τραγική εμφάνιση στο ενεργητικό του και επιβεβαίωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο για την επιλογή του να τον κρατάει στον πάγκο.
Ο πλέον άμπαλος είδε ότι ο Ισπανός δεν είναι καλά. Όλη η Ισπανία δεν ήταν καλά, η άμυνα του τον εξέθεσε πολλές φορές, τις περισσότερες όμως εξέθεσε ο ίδιος τον εαυτό του. Στο 1ο γκολ είναι εντελώς εκτός θέσης. Κάνει το σοβαρό λάθος που κάνουν πολλοί "άπειροι" τερματοφύλακες, το βηματάκι μπρος πίσω του βγαίνω ή δεν βγαίνω. Ωραία η κεφαλιά ψαράκι του Φαν Πέρσι, σε εντελώς λάθος θέση όμως ο Κασίγιας, έχοντας χάσει τον βηματισμό του και χωρίς ισορροπία, ανήμπορος να αντιδράσει. Οποιοσδήποτε άλλος τερματοφύλακας σ' εκείνη τη φάση θα είχε μπλοκάρει την μπάλα σαν σε προπόνηση. Οι έξοδοι δεν ήταν ποτέ το μεγάλο του ατού, κάτι που κατάφερε να βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου, όταν ήταν νεότερος όμως και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Όσο τα χρόνια βαραίνουν την πλάτη, τον μεγάλο τερματοφύλακα τον κάνουν οι σωστές τοποθετήσεις, Με την εμπειρία παίζεις μετά τα 35, ούτε από το ένα γάμμα στο άλλο μπορείς να πεταχτείς, ούτε να τρέξεις να προλάβεις με έξοδο έναν επιθετικό όπως ο Φαν Πέρσι ή ο Ρόμπεν που έχουν ταχύτητα. Σ' αυτόν τον τομέα υστερούσε πάντα ο Κασίγιας και "Άγιος" ήταν μόνο κάτω από την εστία. Χτες ξεβρακώθηκε με τον χειρότερο τρόπο.
Μάγκες οι Ολλανδοί, που απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο είναι πιο απλό απ' όσο ορίζουν οι πολύπλοκες τακτικές και τα συστήματα. Μπάλα αλάνας έπαιξαν μπροστά οι Ολλανδοί, με μακρινές μπαλιές στο 1ο ημίχρονο και 3 παικταράδες Φαν Πέρσι - Ρόμπεν - Σνάιντερ που άλλαζαν θέσεις συνέχεια και έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι. Κάτι ανάλογο έχει και ο Σκολάρι στο μυαλό του για τη Βραζιλία, μόνο ο Νεϊμάρ ανταποκρίθηκε όμως, αφού ο Φρεντ με τον Χουλκ ήταν πολύ μέτριοι έως κακοί στην πρεμιέρα.
Ο Κασίγιας πάντως πρέπει να θεωρείται τελειωμένη ιστορία και από την Ρεάλ αλλά και από την Εθνική ομάδα. Δεν είναι καλά το παιδί και δύσκολα θα ανακάμψει. Κουρασμένοι και οι υπόλοιποι Ισπανοί, όσους χρησιμοποίησε ο Ντελ Μπόσκε χτες, τον εξέθεσαν. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2